Arădenii se întorc acasă. Artiștii care formează grupul Baraka au fost invitați să expună la Galeria Naționala de Artă Delta din Arad. Vineri, 8 iunie, de la ora 19,00, publicul iubitor de artă e invitat în spațiul situat pe  Strada Mihai Eminescu nr. 2, pentru a interacționa instalația propusă de tinerii masteranzi ai Facultății de Arte și Design a Universității de Vest din Timișoara.

Cei patru artiști care formează grupul Baraka, Paul Feier, Adrian Popa, David Iancu (Arad) și Mihai Toth (Timișoara), au în CV expoziții și evenimente culturale locale și internaționale, rezidențe și tabere artistice în străinătate (Ungaria, Serbia, Argentina), și premii importante din partea Uniunii Artiștilor Plastici. Ei propun instalația ‘’Fuck me baby; yee, yee’’, care se prezintă ca o replică a cetății Aradului, sub forma a șase piese, trei module din lemn și lână, două module sonore și unul simbolic. Modulele sonore, arată artiștii, pun în discuție haosul prin vibrații și zgomote înregistrate în oraș, alături de frecvențe Hertz. Sunetul mișcă aerul în jur, odată cu el bucățile de bandă magnetică și aripile a câtorva mii de muște, care au fost crescute în mod special în acest scop. În condițiile expunerii la același zgomot și la același volum, materialitatea organică (aripile de muște) și cea anorganică (banda magnetică) răspund brownian la frecvențele sonore creând diferite structuri grafice. Dincolo de aceasta, cele trei module din lemn și lână duc instalația la un alt nivel de percepție, ajutate de sunetul scenelor erotice care acaparează spațiul. Încăperea devine astfel o ”cetate” a plăcerii și a haosului, simțurile stimulate fiinad auzul și văzul.  Crucea care completează instalația nu face decât să accentueze contrastul dintre viață și moarte.

”Instalatia ‘’ Fuck me baby; yee, yee’’ se activează în momentul interacționarii cu publicul, acest lucru fiind posibil vineri de la ora 19,00”, transmit cei patru Baraka.

Articolul precedentDinozaurii reînvie începând cu acest weekend pe ecranele cinematografelor timișorene
Articolul următorAPP, cea mai tânără asociație studențească, la început de drum

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.