Consilierii locali PSD au depus o interpelare la Primăria Timișoara prin care atrag atenția asupra pericolului la care sunt supuși atât oamenii cât și animalele prin lipsa dezinsecției pe raza municipiului Timișoara.

Timp de trei ani (TREI!), Primăria nu a achiziționat servicii de dezinsecție și deratizare, motivând prin existența unui litigiu cu o societate privată. În tot acest timp, insectele s-au înmulțit, situația devenind tot mai gravă de la an la an, iar populația este pusă în pericol tot mai mult.

Este uimitor că Primăria a demarat procedurile legale de achiziție pentru aceste servicii abia acum, la sfârșitul lunii aprilie, cu termen de depunere a ofertelor până în 30 mai!!! Urmează evaluarea și alte etape, până la încheierea efectivă a contractului. Procedura pentru aceste licitații ar fi trebuit să se demareze în februarie, iar în aprilie să aibă loc efectiv dezinsecția, și nu, eventual, în cazul cel mai favorabil – în luna iulie!

După ce în anii 2015, 2016, 2017, orașul a fost lăsat pradă țânțarilor, iată că în 2018, odată instalat sezonul cald de primăvară, aparent complet imprevizibil pentru administrația locală, au apărut în mod inevitabil țânțarii și căpușele, care prin înțepătura sau mușcătura lor, pot transmite oamenilor și animalelor diferite boli.

Articolul precedentS-au pus în vânzare biletele la FEST – FDR. Festivalul de teatru aduce o super selecție de spectacole naționale și internaționale
Articolul următorTradiţia de 1 Mai, de la Văliug, continuă: întreg poporul zguduie Pontonul!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.