Teatrul Național din Timișoara marchează lansarea Anului Centenar printr-un spectacol drag publicului: ”Boborul”, pe un scenariu de Sabin Popescu după I.L. Caragiale, spectacol care, în amintirea caragialienei cozerii de Gambrinus, va avea loc  la Fabrica de Bere din Piața Traian astăzi, de la ora 19,00.

Marea Unire din 1918 a modificat toate paradigmele politice, sociale și culturale ale vremii. Interacțiunea directă și noile influențe adoptate programatic sau nu, demitizează imaginea romanțată a românilor de dincolo și de dincoace de Carpați și o aduc la dimensiunea cotidianului. Cu siguranță, acest proces este cel mai evident în cultură. Caragiale desenează cu neștirbit aplomb, spirit de observație și umor portretul  unei clase sociale căreia îi aparține și căreia îi vede toate calitățile și toate cusururile. Prin reprezentația din această seară, Teatrul Național din Timișoara recuperează într-un context extrem de important un autor esențial, pe care provincia istorică Banat, odată  devenită parte a României, a avut șansa de a-l recupera.

Distribuția spectacolului îi aduce împreună pe actorii: Bogdan Spiridon, Valentin Ivanciuc, Laura Avarvari, Nicolae Pârvulescu, Eugen Pădureanu, Doru Iosif, Constantin Tovarnițchi, Romeo Ioan, Florin Ruicu, Ionuț Iova, Raul Lăzărescu, Ștefan Roman.
Spectacolul Boborul are regia artistică semnată de Sabin Popescu, scenografia aparțințând lui Zsolt Fehervári, video design Lucian Matei, light design Florian Putere. Șerban Foarță este autorul textelor cântecelor, muzica fiind semnată de Ilie Stepan, iar coregrafia de Alin Radu.

Foto: Adrian Pîclișan / TNTm

 

Articolul precedentScrisoare pentru Moș Crăciun
Articolul următorLa Timișoara s-a deschis cel de-al patrulea IQOS Store din ţară

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.