Bogdan Filipovici, arădeanul stabilit în Timişoara, s-a întors cu medalia de argint, de la competiţia sa de debut. Bodybuilder-ul a trecut peste o concurenţă extrem de numeroasă şi s-a clasat pe locul al doilea la Pro Nutrition Grand Prix 2017, desfăşurat în perioada 23-24 septembrie în Dej. Prima sa experienţă competiţională a fost un succes, mai ales că a concurat împotriva a 17 alţi culturişti, la categoria 80kg.

Bogdan „Granit” Filipovici este personal trainer, însă declară că nu ar fi reuşit această performanţă fără propriul său antrenor. Adrian Chelba a fost cel care l-a abordat într-o zi oarecare la sală şi i-a spus că are un potenţial imens şi ar fi păcat să nu îl fortifice. „Aşa, uşor- uşor, am decis amândoi să mă pregătesc de concurs. El m-a susţinut din toate punctele de vedere, a fost lângă mine tot timpul, m-a luat sub aripa lui şi îi datorez o mare parte din ce s-a întâmplat”, declară sportivul. Bogdan a împlinit în luna iunie patru ani de când merge la sală, după alţi cinci ani în care a practicat tenis.

„Pe scenă am simţit că e lumea mea, am urcat şi am stiut că acolo aparţin eu. Nu am avut emoţii, am comunicat vizual cu publicul şi am fost foarte relaxat în sinea mea. Am urmat toţi paşii şi sfaturile date de antrenorul meu şi totul a ieşit perfect. Sportivii au fost prietenoşi, toţi au dat dovadă de fairplay. Doar un maghiar m-a învins. Cel mai impresionant lucru a fost când au urcat pe scenă cei de la categoria 100kg+, categorie unde antrenorul meu a luat locul 4 dintr-un line-up de 10 concurenţi. Primele 3 locuri au mers la unguri şi iranieni, deci practic şi el e campionul României, la categoria lui, la fel ca şi mine”, mai spune campionul.

S-a luptat mult pentru a ajunge la acest stadiu, dar şi la acest concurs. „A fost o pregătire intensă, o grămadă de sacrificii făcute şi mult stres. De foarte multe ori mi-au fost puse beţe în roate, am fost supus la teste, dar tot timpul m-am ridicat. Părinţii mei au fost super înţelegători pe ultima sută de metri şi m-au ajutat enorm, în ciuda faptului că nu au fost de acord la început, au decis să îmi dea o şansă şi uite că nu i-am dezamăgit. Pe scurt, sportul acesta a fost şi este chemarea mea”, încheie Bogdan Filipovici

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.