Intri în ring ca printr-o ușă spre tine însuți. Te calibrezi fizic și mental, urmează o furtună în interiorul tău. Strângi oțel în pumni și o să-i izbești în carne. Totul pare moale când te avânți. Furtuna se întețește în tine și te încarcă electric. Tună precis ca un knock out. În locul acesta te simți natural, îți vine turnat ca și mănușile. Ești foarte ușor și vipnotizezi din mișcări. Ai în sânge tot dansul unui luptător din eschive. Explodează înainte.
Cu fiecare lovitură încasată te cunoști tot mai bine. Te cizelezi. Cu fiecare lovitură pe care o înfigi în adversar simți cum se surpă la picioarele tale. Te liniștește să privești de sus un om care credea că te pune în pericol. Furia devine armonie, iar durerea e un surâs. Ai fost creat ca s-o suporți, s-o iubești. Furtuna se oprește și se făce senin în tine la ultimul gong. Gladiatorii contemporani nu mor, ci continuă să lupte în veșnicia unei lovituri.

Pentru timișoreanul Haris Ferizović, sportul este un stil de viață care l-a transformat într-o variantă mai bună a sa. Practică kickbox de șapte ani la clubul sportiv Șomo, unde antrenorul său, Ludovic Șomogyi, este mentorul său și un adevărat exemplu pe care îl urmează. Cea mai recentă victorie a sa a avut loc la gala Golden Fighter, desfășurată la Timișoara, unde Haris l-a învins pe Hu Yafei, într-o încăierare pe echipe marca România VS China. “Muncesc zilnic pentru a mă îmbunătăți, nu îmi place să pierd, dar se întâmplă uneori, la fel ca în viață. Indiferent dacă pierd sau câștig un meci, analizez unde am greșit și învăț. Simt ca trăiesc, sunt mai disciplinat și am încredere în mine” declară luptătorul.

Haris își ghidează modul de a trăi după lecțiile pe care le învață din ring. Omul și luptătorul se suprapun, formând o singură imagine. “Sunt mai multe asemănări decât diferențe între cum sunt în ring și în viața de zi cu zi. Viața, asemenea ringului, îmi cere să dau în fiecare clipă tot ce am mai bun. Să fiu în totalitate sincer cu mine și, cel mai important, îmi cere să înțeleg că nu există scurtături spre desăvârșire.” Ferizović a fost campion național la kickbox în 2016, vicecampion național în 2015 si campion european Kombat League. A luptat meciuri bune în Austria, Elveția, Ungaria sau Germania, împotriva unor sportivi de top mondial. Desigur, pentru aceste performanțe a primit ajutor din partea sponsorilor care l-au suținut și la bine, și la rău și care fac acest sport să continue să ne aducă eroi.

Timișoreanul dă tot ce poate pentru a învinge în limita fairy play-ului și a regulamentului. Sportul îi dă o stare de împlinire și dorința de a evolua pozitiv în toate aspectele care îl înconjoară. „Sportul e un factor definitoriu și decisiv în păstrarea echilibrului interior, în menținerea sănătății fizice și psihice. Altfel spus, kickboxul a devenit un stil de viata pentru mine, de câțiva ani buni. Am acumulat, prin prisma sa, nenumărate calități care îmi fac viața de zi cu zi mai frumoasă. Astăzi, pot spune liniștit că sunt bărbatul care sunt datorită sportului, încheie Haris Ferizović.

Articolul precedentTimisul primeste de 2,5 ori mai putini bani de investitii decat Teleorman prin PNDL2. Vezi cat se va investi in Timisoara
Articolul următorPicturtă monumentală de Cristian Sida, pe peretele Oficiului de turism din Aubusson, Franța

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.