heavenVineri, 31 Martie, pe scena clubului Heaven Studio Timișoara , va urca zestrea artistică a Tarafului din Clejani – emblema muzicii balcanice sau cei mai vechi lăutari din România – prin ritmuri autentice, cu o tradiție de peste 300 de ani.
Balkaniada by Clejani a luat amploare ca un concept ce promovează arta și muzica balcanică, dorind să trezească, prin ritm, culoare și extaz, una dintre cele mai mari bogății muzicale românești. Lumea balcanică, cu poveștile ei fascinante, desprinse din scrierile lui Panait Istrati, regizată de Emir Kusturica și orchestrată de Goran Bregovic, este completată de energia suflătorilor și de bătăile puternice de tobe ale Tarafului din Clejani.
Clejanii și-au acordat arcușurile și pentru căpitanul Pirațiilor din Caraibe, cu care s-au cunoscut pe platourile de filmare ale filmului The Man who Cried. Acesta s-a îndrăgostit imediat de ritmurile balcanice, cântate cu ardoare de taraf: Muzica lor este mai presus de tot ce am auzit până acum şi sunt cei mai mari muzicieni pe care i-am ascultat vreodată – mărturisește faimosul actor Jhonny Depp. De atunci și până acum, Taraf de Haidouks împreună cu Viorica și Ioniță din Clejani au cântat atât la petrecerile organizate în casa actorului, cât și la venirea acestuia în România.

Jhonny Depp & Taraf de Haidouks: https://www.youtube.com/watch?v=Z32G1HXYADo
Despre Clejani, au vorbit mulți, din toate colțurile lumii, aceștia reușind să-și dobândescă recunoașterea pe plan internațional. De la publicațiile The Times sau The Independent, până la ziarul Le Point, toată luma a avut numele Tarafului din Clejani pe buze:

“Lăutarii din Clejani au devenit emblema muzicii balcanice, dobândind o recunoaştere internaţională. În muzica lor, optimismul şi tristeţea, melancolia şi explozia de bucurie se întrepătrund cu o forţă extraordinară.”
(The Times)

,,Ritmurile lor îţi molipsesc auzul atunci când interpretează un moment de forţă, iar rezolvările lor armonice îţi fac mintea să viseze. Nici să nu încerci să analizezi structura, lasă-te în voia OPEREI MAGICE!”
(The Independent)

,,O noapte pe cinste alături de ambasadorii muzicii românești de pe marile scene ale lumii”
(Le Point)

Cu asemenea ingrediente și recomandări, Balkaniada by Clejani înseamnă distracție eliberată de orice constrângeri, aspect ce se pretează și se identifică perfect cu atmosfera incendiară din clubul Heaven Studio, care promite un show extraordinar, ce va face sângele să clocotească până în zori!

Eveniment B A L K A N I A D A by Clejani:
https://www.facebook.com/events/186563061841157/

Concert integral Taraf de Haidouks, 1994:
https://www.youtube.com/watch?v=meh_jHEQK74

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.