Omul s-a confruntat mereu cu un conflict interior între a face ceea ce îi provoacă bine acum și ceea îi face bine în viitor. Sacrificiul de moment VERSUS beneficiul pe termen lung. Cât este de greu să ieșim din zona de confort, experimentăm pe propria piele în fiecare zi. Deși ar trebui să ne fie foarte ușor să ne activăm pentru că o facem pentru binele nostru, lucrurile nu stau, de cele mai multe ori, așa. Deseori, alegem să fim proactivi „mâine”. Dar dacă nu te poți ridica din pat să îți faci singur un bine, cine crezi că îl va face în locul tău? Câștigătorii nu așteaptă nimic de pomană.

Timpul pe care ești pregătit să ți-l acorzi ACUM ție, celui din viitor, este cel mai prețios beneficiu. E mereu o investiție bună, ca și acțiunile de la bursă pe care le cumperi ieftin și le vinzi scump. Cei ce eșuează să își construiască ceva pe termen lung cad pradă lipsei câștigului de moment. Mie ce îmi iese? Acum nimic. Atunci nu mă bag, am eu alt pont. După cum știm, toată lumea caută să dea lovitura rapidă, însă foarte puțini reușesc asta din speculații. Restul muritorilor de rând trebuie să depună efort, să îndure și să culeagă laurii victoriei puțin mai încolo. Dar merită fiecare secundă investită.

Suprafolosita expresie „combin utilul cu plăcutul” are un mare sâmbure de adevăr, între cei care se află cu un pas mai aproape de a-și atinge țelurile. Alin Gabor, medicul stomatolog din Hunedoara, stabilit în Timișoara, balansează trei lucruri foarte importante pentru sine și încearcă să controleze tot haosul care ar putea apărea în orice moment. Lucrează zilnic la propriu cabinet dentar, este asistent universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” și își face timp și pentru sport. Uneori pierde timp liber sau alte aspect ale vieții personale, însă, cu toate acestea, nu consideră că face vreun sacrificiu. Cum se descurcă, ne spune chiar el. „Nu consider că ceea ce fac eu în momentul de față e un sacrificiu. Când faci ceva din plăcere și pasiune, nu poți considera că faci un sacrificiu. Dar, bineînțeles, aceste sacrificii pe perioada lungă îmi vor asigura progresul de la o zi la alta și succesul pe termen lung”, declară Dr. Alin Gabor.

„De mic am încercat să fac mereu ce-mi place și să arăt că pot fi cel mai bun în domeniul respectiv. Dintr-o meserie prin care aduc zâmbetul pe buzele oamenilor, eu am făcut o pasiune. Același lucru îl pot spune și despre meseria de Asistent Universitar, prin care găsesc o satisfacție aparte încercand să îi învăț pe alții din propria experiență, împărtășind cu ei atât succesul cât și greșelile pe care toți le facem. Cât despre al treilea plan, cel sportiv, nu aș putea trăi fără să fac sport, fără să am un stil de viață sănătos. Sportul mă ajută pe toate planurile, sănătate, looks, încredere în sine și o minte aerisită”, continuă Alin.

Medicul consideră că găsirea unui echilibru în toate aspectele vieții este cheia spre succes. „Toți avem vicii, plăceri, pasiuni, dar dacă reușim să punem un echilibru în viața noastră putem face orice. Aș minți să spun că am un echilibru constant în viață. Toți avem zile bune și zile mai puțin bune. În momentul de față mă echilibrează oamenii de lângă mine: familia și prietenii. Ei îmi păstrează moralul ridicat pentru încă o zi și apoi încă una”, spune el. Cât despre lipsuri, știe că nimeni nu le poate avea pe toate, iar lui îi lipsește cel mai mult timpul. „Am o problemă personală cu timpul. Mi-aș dori să aibă ziua măcar 30 de ore, să pot face mai multe cu viața mea. În rest, o altă mare provocare de care te lovești în viață este să fii tu însuți, într-o lume în care oricum ți se găsesc puncte slabe. Și eu îmi primesc criticile, oamenii caută nod în papură și asta nu o poate schimba nimeni. Sfatul meu de sfârșit este să nu te schimbi doar pentru a fi pe placul oamenilor. Vei ajunge să nu te simți confortabil cu tine. Fii tu însuți și oamenii potriviți te vor iubi pe tine, cel adevărat. Continuă să muncești, să faci cât trei dacă de asta e nevoie ca să ajungi unde vrei, dar fă-o în stilul tău și nu te abate de la drum”, încheie doctorul Alin Gabor.

Articolul precedentTimișorenii de la Dirty Nano cuceresc celebrul DanceFM Top 20
Articolul următorAeroportul Timișoara – bilanțul materialelor folosite în iarna 2016/2017

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.