Pentru a doua oară consecutiv, în acest an, Aeroportul Internaţional Timişoara depăşeşte 100 mii de pasageri îmbarcaţi/debarcaţi din Timişoara în decursul unei luni din an, respectiv 101.423 pasageri în luna iulie şi 101.204 pasageri în luna august.

În luna august 2016 s-a înregistrat o creştere a traficului aerian de pasageri de 10% faţă de luna august 2015 (92.317 pasageri). Comparativ, în perioada ianuarie-august 2016 (672.474 pasageri) cu aceeaşi perioadă a anului 2015 (623.310 pasageri), creşterea este de 8%.ryanair-deschiderea-bazei-din-timisoara-3

În următoarele luni de zile estimăm o creştere accelerată, semnificativă, datorită noilor curse aeriene introduse de la 1 septembrie 2016 de către compania aeriană RyanAir. Zborurile operate de RyanAir fac posibilă legătura aeriană cu trei noi destinaţii (Londra-Stansted, Berlin, Dusseldorf-Weeze) şi măresc fregvenţele de operare spre şi dinspre destinaţiile: Bucureşti, Milano-Bergamo, Bruxelles Charleroi, Frankfurt-Hahn.

Începând cu 1 octombrie 2016, pasagerii vor avea posibilitatea să călătorească zilnic spre destinaţiile Iaşi şi Cluj, cursele fiind operate de compania aeriană BlueAir.

De asemenea, reamintim şi faptul că luna septembrie a.c. va aduce o creştere însemnată şi în zona traficului de marfă pe aeroportul Timişoara, datorită faptului că se va mării capacitatea de transport a companiei TNT, respectiv se va face trecerea de la avion de tip SF 34 (capacitate maximă de 3.000 kg) la avion de tip Boeing 737 (capacitate maximă de 18.000 kg), făcând posibilă creşterea capacităţii de transport marfă.

“Estimăm creşteri lunare ale traficului aerian extrem de semnificative pentru dezvoltarea aeroportului, în interesul pasagerilor şi a mediului economic, datorită noilor companii aeriene care fac posibilă creşterea numărului de destinaţii interne şi internaţionale.”, a declarat directorul Aeroportului Timişoara, Daniel Idolu.

Având la bază datele prezentate, administraţia aeroportului estimează că anul 2016 va fi un an marcant, an în care se va depăşi numărul de 1,1 milioane de pasageri îmbarcaţi/debarcaţi în aeroportul Timişoara, creându-se premise favorabile pentru un număr de pasageri în 2017 de aproximativ 1,5 milioane şi de peste 5.000 tone marfă.

Articolul precedentRyanair conecteaza de azi Timisoara cu sapte destinatii
Articolul următorAniversarea Zilei Internaţionale Alzheimer la Timisoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.