Asociaţia Timişoara – Capitală Culturală Europeană invită specialişti din domeniul industriilor culturale şi creative (design, publishing, IT, film, artele spectacolului, muzică, arhitectură),  reprezentanţi ai organizaţiilor active în grupurile de accesibilitate, studenţi, elevi, reprezentanţi ai sectorului social şi ai grupurilor de imigranţi, reprezentanţi ai minorităţilor, tineri creativi şi organizatori de evenimente, dar şi reprezentanţi ai cartierelor oraşului şi ai sectorului economic la TM2021 Café Cultural II pentru a contribui printr-un proces participativ la programul cultural propus în dosarul de candidatură pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021.

TM2021 Cafe Cultural IITM2021 Café Cultural II, eveniment ce are ca scop abordarea temelor europene şi găzduirea dialogului deschis în ceea ce priveşte finalizarea programului cultural propus în dosarul de candidatură, vine în continuarea primei ediţii ce a fost organizată la finalul lunii martie a.c. şi a procesului participativ care a dezvoltat candidatura Timişoarei la titlul de Capitală Europeană a Culturii.

TM2021 Café Cultural va avea loc luni, 23 mai 2016, între orele 14:00-18:00, la terasa Garage Café din Piaţa Unirii.

Evenimentul se va desfăşura în prezenţa coordonatorilor programului artistic TM2021, a curatorilor proiectelor propuse şi a invitaţilor europeni cu experienţă pe programul de Capitală Europeană a Culturii. Participanţii vor avea ocazia să contribuie, în continuarea primei ediţii, la fiecare dintre programele din dosarul de concurs şi să dialogheze cu invitaţii europeni.

„Implicarea comunităţii în candidatura oraşului a fost unul din atuurile pe care Timişoara l-a avut în faţa juriului european în etapa de preselecţie pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021. TM2021 Café Cultural II vine în continuarea acestor abordări deschise şi continuă dialogul privind coeziunea societăţii civile şi a mediului cultural local, pentru construirea unor evenimente majore, cu impact european, care ne pot aduce prestigiosul titlu. Astfel ne demonstrăm nouă, timişorenilor, partenerilor internaţionali şi sperăm că şi juriului că Timişoara îşi doreşte să câştige, să iasă din pasivitate şi să se facă din nou auzită la nivel european.”, spune Simona Neumann, director executiv al Asociaţiei Timişoara – Capitală Culturală Europeană.

Candidatura Timişoarei la titlul de Capitală Europeană a Culturii continuă până la mijlocul lunii septembrie 2016, când va avea loc selecţia finală. Întregul proces se bazează pe implicarea operatorilor culturali (instituţionali şi independenţi), astfel încât dosarul de candidatură să reflecte în profunzime diversitatea, valorile şi aspiraţiile locale şi europene.

Articolul precedentNicolae Pupazan candidat PND “doreste ca militarilor sa li se aduca respectul si onoarea cuvenita”
Articolul următor400 de programatori se intrec zilele acestea la Timisoara. Ce proiecte interesante vor fi construite?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.