Acesta este un apel de mobilizare pe care Alergotura și Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană îl adresează tuturor timișorenilor, pe care-i invită sâmbătă, 21 mai, de la ora 21.45, în Piața Unirii la evenimentul “Light up your city!/Luminează oraşul prin tine!”.shine

Toată lumea este invitată la o tură ușoară de alergare pentru susținerea Timișoarei la titlul de Capitală Culturală Europeană, fiecare participant fiind rugat să aibă un obiect care luminează: o lanternă, un breloc cu luminiță, lampă, telefon cu lanternă.

“Light up your city!/Luminează oraşul prin tine!” este mai mult decât o tură de alergare nocturnă prin Timișoara. “Tura Licuricilor” de anul acesta, intitulată simbolic „Light up your city își propune să reactiveze și să creeze o comunitate de alergători, profesioniști, amatori și aspiranți, care ies din casă sâmbătă seara, să anime și să „lumineze”, cel puțin temporar, spațiul urban. A fost ales ca loc de întâlnire Piața Unirii, simbolică pentru istoria și cultura Timișoarei.

Organizatorii își doresc ca prin intermediul acestui eveniment să prezinte şi să implice comunitatea locală, într-o manieră dinamică şi artistică, în procesul de candidatură a oraşului.

Atât momentul de încălzire, care va avea o tentă artistică prin implicarea unor dansatori profesioniști, cât și alergarea, creează emoții și amintiri puternice. Pentru ca acţiunea să fie una de succes, membrii Alergotura îi invită pe timișoreni să folosească obiectele de luminat în programul artistic care va avea loc la începutul evenimentului. Traseul de alergare se va desfăşura pe un traseu de aproximativ 3 km, iar ruta completă poate fi găsită la linkul următor https://www.plotaroute.com/route/208177.

“Light up your city!/Luminează oraşul prin tine!” este un eveniment care evidențiază cât de importantă este cultura participativă pentru provocările unei comunități. Timișoara își crește șansele de câștig în competiția națională dacă un număr cât mai mare de persoane participă la evenimentele anunțate cu acest scop.

Organizatorii îi îndeamnă pe toți cei care filmează să le transmită organizatorilor înregistrările pentru a fi folosite pentru un film de prezentare a orașului în cadrul competiției finale pentru titlul de Capitală Culturală Europeană.

Articolul precedentReprezentanta Serbiei la Eurovision 2016 vine la Timișoara! Cunoscuta cântăreață Sanja Vučić va susține, luna aceasta un concert, la Iulius Mall
Articolul următorSean Norvis & Irina Florea (semifinalista X Factor) lanseaza single-ul “Your Blame (Chinese Theatre)”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.