În noaptea de 9 mai, un grup de membrii AUR a întrerupt evenimentul de lansare a campaniei electorale pentru Dominic Fritz și Alin Nica din Piața Unirii, cu scandări, insulte și intimidări spune USR Timiș într-un comunicat de presă.

Considerăm că incidentul produs de AUR din noaptea de 9 spre 10 mai din Piața Unirii este o provocare și că, în Timișoara cel puțin, partidul lui George Simion execută ceea ce-i comandă PSDPNL. De altfel, candidatul AUR la Primăria Timișoara, Ilie Sârbu, este consilierul personal al viceprimarului PNL Cosmin Tabără, care candidează și pe lista PSD-PNL pentru Consiliul Local. 

În timp ce Dominic Fritz, Alin Nica, împreună cu Cătălin Drulă, Eugen Tomac și Ludovic Orban, ofereau declarații presei, în fața panourilor de afișaj, un grup ostil de membrii AUR și-a făcut loc, cu forța, prin grupul de susținători, în loc să aștepte, civilizat, finalizarea evenimentului. 

Ceea ce a creat o busculadă, în care a fost îmbrâncit și viceprimarul Ruben Lațcău, poziționat între primarul Dominic Fritz și grupul violent de la AUR.

Nu e prima oară când AUR acționează agresiv: a intrat, tot cu forța, în Primăria Timișoara în urmă cu doi ani cu intenția declarată de a-l scoate afară din Primărie, la propriu, pe primarul Dominic Fritz.

În timp ce Dominic Fritz și Alin Nica erau reținuți în ambuscada provocată de AUR, liderii PSDPNL lipeau liniștiți afișe cu încălcarea legii: peste afișele lui Dominic Fritz și ale altor candidați și pe mai multe panouri decât permite legea. 

Această atmosferă de campanie încărcată de ură și violență nu este specifică Timișoarei. Nu ne mirăm că simpatizanții AUR reacționează cu forță brută când spațiul public este inundat de murdării împotriva lui Dominic Fritz, de atacurile continue ale lui Nicolae Robu împotriva acestuia și chiar de îndemnuri la violență ce vin din tabăra Robu-Simonis via diverși simpatizanți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.