Începând cu luna iunie, din Timișoara vor începe o serie de zboruri spre Menorca, insula mai mică a Insulelor Baleare. Zborurile vor fi efectuate de compania românească Fly Lili, în fiecare zi de marți începând cu ziua de 4 iunie și până la sfârșitul lunii octombrie, în ziua de 29. Proiectul zborurilor charter aparține firmei mureșene Tourist Advisor, care își propune un proiect de minim patru ani de zile pe Aeroportul Internațional Timișoara. între 2024 și 2027.

Insula Menorca a fost aleasă de compania de turism în urma unui sondaj efectuat printre clienți, care au votat covărșitor în favoarea paradisului spaniol – unii dorind chiar să achiziționeze pachetele de vacanță dinainte de a fi create. Conform spuselor celor din agenția Tourist Advisor, principalele motivații pentru alegerea excursiei în Menorca sunt :
– sorele prietenos și apa de mare curată
– odihna și relaxarea oferite de o insulă neturistica dar plină de atracții turistice
– facilitățile de cazare oferite
– explorarea unor zone de vegetație aproape unice pe continent
– explorarea culturii și tradițiilor locale menorcane

Cum ajungi din Timișoara în Menorca și cât costă pachetele turistice

Pentru 2024, planul de zbor cuprinde 22 de rotații și o previziune de aproape 4.000 de turiști pentru insula Menorca, paradisul din Baleare. Zborurile vor avea escală de îmbarcare la Timișoara, planul de zbor fiind București – Timișoara – Menorca, plecarea din Timișoara fiind în jurul orei 19:00 urmând ca în insula Menorca turiștii să fie cazați în jurul orei 21:30-22:00. Pachetele de vacanță care încep din jurul valorii de 1.000 euro pentru două persoane cuprind, pe lângă cazare și biletul de avion, și câte o masă dimineața și una seara, plus o masă luată în avion, în regim de catering, dar și două activități efectuate pe insula Menorca.

Între hotel și aeroport, turiștii vor avea transfer gratuit, iar în ziua plecării vor putea face un check-out întârziat, la ora 15:30, ora de plecare spre aeroport. Fiind în spațiul Schengen, turiștii nu vor avea nevoie de verificarea pașaportului, întrând după check-în direct în sala de așteptare a zborului.

Pentru anul 2025, când produsul turistic va fi mai cunoscut, cei de la Tourist Advisor se așteaptă la 15.000 de pasageri pentru pachetele de vacanță oferite, urmând ca în următorii doi ani să crească atât numărul de rotații de zbor cât și numărul de pasageri prin ocuparea a cât mai multor locuri în avion.

Menorca – insula pitorească din arhipelagul Baleare

Menorca, insula pitorească din arhipelagul Insulelor Baleare, își atrage vizitatorii cu peisaje naturale spectaculoase și plaje idilice. Una dintre cele mai remarcabile atracții este Parcul Natural Albufera des Grau, o rezervație de biosferă UNESCO, care găzduiește o varietate impresionantă de specii de păsări și peisaje deosebit de frumoase. De asemenea, cetățile medievale bine conservate, cum ar fi Ciutadella și Maó, impresionează cu străzile lor înguste, piețele pline de viață și clădirile istorice impresionante.

Aceste orașe oferă o incursiune fascinantă în istoria și cultura insulei. Cu plaje cu nisip fin și ape cristaline, cum ar fi Cala Macarella și Cala Mitjana, Menorca este, de asemenea, un paradis pentru iubitorii de soare și surf, oferind o oază de relaxare și recreere într-un cadru natural spectaculos. Vacanțele în Menorca sunt destinate relaxării depline și reîncărcării „bateriilor” dar și explorării unor părți mai puțin cunoscute ale Europei. Citește mai multe despre atracțiile turistice din Menorca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.