stergePeste 600 de studenţi şi-au pus amprenta pe viitorul lor în cadrul unei acţiuni organizate de către organizaţia CSL Timiş, miercuri după-amiază, în faţa Colegiului Naţional de Artă „Ion Vidu”. Organizatorii au pregătit pentru studenţi o urnă unde fiecare şi-a putut lăsa propunerile, nemulţumirile şi ideile pentru modernizarea Complexului Studenţesc din Timişoara. Urna a fost neîncăpătoare, acest fapt demonstrând că studenţii din Timişoara au iniţiativă, spririt civic şi dorinţă de implicare pentru a crea un mediu modern şi confortabil pentru ei înşişi, dar şi pentru colegii lor de studenţie.

Prezent la eveniment, primarul Nicolae Robu a discutat cu studenţii şi s-a pliat rapid pe solicitările organizatorilor: a luat o mănuşă, a imprimat-o cu vopsea şi şi-a pus amprenta pe panoul pregătit special pentru a face acţiunea mai colorată şi mai amuzantă. „Ideea tinerilor studenţi membri ai CSL mi se pare excelentă. Am văzut că s-au primit foarte multe solicitări, unele intră în atribuţiile universităţilor, dar multe ţin de administraţia locală. Sunt conştient că vom avea mult de lucru să ducem la îndeplinire doleanţele tinerilor, dar ei merită din plin toate eforturile noastre și fără-ndoială că vor avea parte de ele. Mă bucur să primesc idei constructive din partea lor”, a declarat primarul Nicolae Robu.

„Dintre dorinţele studenţilor amintim: mai multe foişoare, bănci şi hamace, spaţii verzi şi lalele precum cele din Parcul Justiţiei, conexiune la internet mai bună, terenuri de baschet, fotbal şi tenis, mese de ping pong, mai multă curăţenie în cămine, mai multe biciclete pentru studenţi, mai multe pubele, dar şi siguranţă mai mare în zona căminelor, pe unde îşi mai fac veacul persoanele fără adăpost. Alţi studenţi au cerut penalizarea colegilor lor care nu păstrează curăţenia în cămine, desfiinţarea garajelor din Complex, pentru a se crea locuri de parcare, dar şi construirea de cămine noi, ori preţuri mai accesibile la magazinele din mini-cartierul studenţesc”, a detaliat Ciprian Trocan, coordonatorul evenimentului „Pune-ţi amprenta pe viitorul tău!”, după centralizarea a trei sfert dintre solicitările studenţilor.

“Ne bucurăm enorm să vedem că există un asemenea spirit civic în rândul studenţilor, de aceea vom continua activităţile de genul acesta în zona Complexului Studenţesc. Momentan, peste 90% din cereri au fost analizate. După centralizarea finală vom trimite rezultatele către administraţia publică locală şi către universităţi. Avem deja confirmarea din partea domnului primar Nicolae Robu că vor fi studiate şi implementate, în funcţie de posibilităţi, în cel mai scurt timp posibil. Doresc să îi felicit şi să le mulţumesc tuturor celor care s-au implicat în realizarea acestei acţiuni”, a declarat Eugen Grigoroiu, copreşedinte CSL Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.