Sorin Predescu, Directorul Direcției Județene pentru Cultură Timiș, i-a făcut o caracterizare pe Facebook fostului primar Nicolae Robu:  lipsă de caracter și satisfacție în a face rău.

“N-am chef să râdă toată țara de noi că l-am ales primar pe Robu, n-am chef să le explic la copii că asta e, a fi ridicol și insistent e suficient pentru a fi imaginea Timișoarei. 

E atât de evident de nepotrivit acest personaj încât îmi e peste putință să-i înțeleg pe cei care îl susțin. Și da, pun la îndoială buna lor credință. 

Sigur că am o poveste personală cu fostul primar, sigur că nu-i voi uita lipsa de caracter și satisfacția cu care face rău. Prostia o tolerez, răutatea nu”, scrie Sorin Vlad Predescu. 

El completează că în contextul electoral actual “e greu de văzut adevărul, poate adevărul nici nu ne mai interesează, plouă cu minciuni grosolane, atacuri murdare, s-au trezit toți combinagii politici, toți interlopii pariază, e mâzgă, e ceață, e fum”.

Singur împotriva lui Robu

În 2020, Nicolae Robu, cu ajutorul Bucureștiului, îl îndepărta pe Sorin Vlad Predescu de la șefia Direcției Județene de Cultură Timiș. 

Prin detașare, acesta era mutat la aceeași direcție din județul Dolj. Aceasta era a doua oară când Robu încercat exilarea lui Sorin Predescu: în 2014, acesta a fost transferat pentru două luni în județul Dolj și pentru alte 4 luni în județul Neamț.

Toate aceste încercări ale lui Nicolae Robu de a-l îndepărta pe Sorin Predescu veneau ca urmare a faptului că acesta din urmă nu era dispus să încalce legile care protejează patrimoniul Timișoarei. 

În loc să închidă ochii, direcția condusă de Predescu a sesizat în nenumărate rânduri ilegalități cu privire la diverse construcții realizate de către administrația Robu.

Una dintre cele mai vizibile dispute are legătură cu celebrele dale din zona centrală a Timișoarei. Deși lucrările nu aveau avizele necesare, Primăria a dispus demararea lor. Drept consecință, Direcția pentru cultură a cerut sistarea lucrărilor până la primirea avizelor necesare, însă Primăria a ignorat complet această cerere. Nici plângerea penală depusă de Direcția de Cultură nu l-a oprit pe Robu. 

Ce a urmat a fost o epopee în care Nicolae Robu se lăuda cu frumusețea dalelor alese. Sorin Predescu nu contesta frumusețea dalelor, ci legalitatea lucrărilor. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.