Prezentăm poziția Primarului Timișoarei în legătură cu situația la zi a Colterm

Domnul Robu dovedește din nou calitățile sale de expert al dezinformării. COLTERM fiind în insolvență, conform legii nici nu poate să facă datorii noi, altfel ar intra în faliment. Sumele pe care le aruncă predecesorul meu în spațiul public sunt de fapt valoarea certificatelor de emisii neachiziționate în 2020, anul în care el a fost primar, și al amenzilor aferente. Această valoare crește și scade cu fluctuația valorii certificatelor la bursă. 

Amintesc că, după ce guvernul Ponta a șters peste 80 milioane de lei datorii la Colterm în 2012, anul în care Robu a devenit primar, el a lăsat un dezastru în urmă după 8 ani la primărie. Am găsit, în noiembrie 2020, zero stocuri de cărbune, zero țevi refăcute, un contract de gaz care expira după 3 zile, zero certificate cumpărate și peste 300 milioane de datorii. 

În această iarnă, Colterm a fost în cea mai bună situație din ultimii 20 ani. Cu stocuri de cărbune istorice, un contract de gaz pe termen lung, 30 km de rețea de termoficare modernizată, și datorii istorice de peste 70 milioane lei achitate către furnizorul de gaz. De când a intrat în insolvență în octombrie 2021, Colterm a achiziționat toate certificatele necesare. 

Din cauza scăderii temperaturii în următoarele zile, Colterm reia furnizarea căldurii începând cu ziua de mâine. Sunt mândru de aceste realizări. Dacă pe vremea lui Robu Colterm a funcționat pentru a fi căpușat de clici de partid, Colterm acum funcționează pentru cetățenii Timișoarei. Toată isteria lui nu poate șterge această realitate.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.