Telecabina care servește traseul dintre municipiul Deva și Cetatea Devei, inaugurată vineri, a suferit o defecțiune sâmbătă. Primarul orașului, Florin Oancea, a informat comunitatea prin intermediul rețelelor de socializare că instalația a fost închisă temporar din motive de siguranță. El a asigurat că defecțiunile vor fi remediate în cel mai scurt timp posibil și că telecabina va fi repornită în câteva zile.

„Am fost extrem de încântat ieri să inaugurăm telecabina nouă. Mulți oameni au așteptat acest moment cu nerăbdare, la fel ca și mine. Din păcate, am primit o veste tristă în această dimineață: una dintre bobinele de la sistemul de frânare electrică a cedat din cauza unei supratensiuni. Ne vom ocupa de remedierea acestei probleme în cel mai scurt timp posibil.

Fiind în perioada de garanție, am acționat rapid, dar prioritatea mea a fost și va fi întotdeauna siguranța oamenilor. Prin urmare, am decis să închidem telecabina până la remedierea completă a defecțiunilor”, a declarat primarul Florin Oancea într-o postare video publicată sâmbătă după-amiază pe pagina sa de Facebook.

Răspunsul dat de primarul Devei criticilor episodului „telecabina”

„Înțeleg că unii, ieri, când noi sărbătoream, erau întristați. Acum, când a apărut această defecțiune neașteptată, se bucură că telecabina nu funcționează. Această telecabină a fost construită pentru locuitorii din Deva și pentru toți turiștii care vizitează municipiul. Este o investiție deosebit de importantă pentru orașul nostru! Problemele apar, sunt componente, sunt mașini, iar o mașină nouă se poate strica, dar avem garanție și o vom repara. Prioritatea mea este siguranța oamenilor, indiferent câți critici pot primi, prefer să fiu criticat decât să pun în pericol siguranța oamenilor”, a adăugat Oancea.

El a asigurat că defecțiunile vor fi remediate în cel mai scurt timp posibil și că telecabina va fi repornită în câteva zile. Primarul a explicat că sâmbătă după-amiază a stat la telecabină pentru a întâmpina oamenii și a le explica situația. „Nu încerc să aduc scuze, ci am simțit nevoia, în calitate de primar, să fac acest video pentru a vă spune adevărul sincer”, a mai spus Florin Oancea în înregistrarea postată pe Facebook.

Telecabina, cu o capacitate de 30 de persoane, care transportă oamenii din oraș la Cetatea Deva, a fost pusă în funcțiune vineri, dar s-a defectat sâmbătă.

Modernizarea instalației de transport înclinat, a sistemelor de comandă și siguranță, modernizarea celor două stații (plecare și sosire), amenajarea zonei de așteptare în zona pietonală de la poalele Dealului Cetății, modernizarea grupurilor sanitare și adaptarea rampelor pentru persoanele cu deficiențe neuromotorii au fost incluse în investiție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.