La data de 31 ianuarie 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara, au documentat activitatea infracțională a trei persoane, bănuite de trafic internațional de droguri de risc şi trafic intern de droguri de risc.

La aceeași dată, doi dintre bănuiți au fost depistați în flagrant delict, în municipiul Timișoara, în timp ce ar fi deținut în autoturism 3 colete, conținând 20 de kilograme de canabis (ambalate în mai multe pungi) destinat comercializării, a cărui valoare de piață este de aproximativ 200.000 de euro. Drogurile ar fi fost expediate din Spania și introduse în țară prin intermediul unei firme de curierat.

În urma investigațiilor întreprinse, s-a stabilit că persoanele cercetate ar fi urmat să predea întreaga cantitate de drog de risc celei de-a treia, situație în care a fost organizată o nouă acțiune, în cursul căreia aceasta din urmă a fost depistată în flagrant delict, în municipiul Arad, la scurt timp după preluarea drogurilor de la celelalte două.

La data de 1 februarie 2024, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus reținerea a 3 persoane, urmând ca astăzi să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș, cu propunerea de arestare preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad și de cel al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Glad Voievod” Timișoara. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliția Română.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Update: Cei trei au primit arest de 30 de zile

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.