Directorul general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș trebuie schimbat din funcție în cel mai scurt timp, iar puterea de decizie stă în mâinile președintelui Consiliului Județean Timiș, care trebuie să ia măsuri cât mai rapide și eficiente, spune PSD Timiș într-un comunicat de presă.

În luna decembrie a anului trecut, un copil de doar 4 ani, aflat în plasament la un asistent maternal profesionist din cadrul DGASPC, a murit, iar corpul de control al Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție a demarat o anchetă internă care a scos la iveală mai multe nereguli comise atât de asistentul maternal, cât și de conducerea DGASPC Timiș. Raportul corpului de control arată explicit faptul că nu s-a luat niciun fel de măsură după tragicul eveniment, mai mult decât atât, nu s-a făcut niciun fel de verificare legată de modul în care s-au petrecut lucrurile, precizează social-democrații în comunicat.

Din acest motiv, PSD Timiș îi solicită președintelui Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, schimbarea imediată din funcție a directorului Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, acesta fiind numit chiar de către Nica. De asemenea, PSD Timiș solicită numirea în funcție a unui profesionist în domeniu pentru ca, pe viitor, evenimente precum cel din luna decembrie să nu mai aibă loc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.