Astăzi se încheie expoziția „Acasă” de la Muzeul National de Artă Timișoara, expoziție care adună sculturi și manuscrise în valoare de peste jumătate de miliard de euro. În conferința de presă dedicată încheierii expoziției, președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica a dat și cifrele care au făcut din expoziția Brâncuși una din cele mai importante manifestări culturale din România în 2023.

Astfel, peste 130.000 de oameni au trecut pragul Muzeului de Artă pentru a vedea operele expuse ale marelui sculptor român, Constantin Brâncuși. Dintre aceste persoane, peste 26.000 au fost copii, care prin grupuri școlare sau individual au beneficiat de gratuitate la vizionarea expoziției Bârncuși. Alte 18.000 de persoane au fost pensionari, care au avut de asemenea reducere la intrarea la expoziție iar în fiecare zi de miercuri a fiecărei luni, intrarea era gratuită pentru absolut orice persoană dorea să vadă operele marelui geniu român.

Expoziția, ale cărei exponate adunate valorează peste 500 milioane a fost asigurată pentru suma de 200.000 de euro, bani proveniți de la CJ Timiș. Expoziția Brâncuși nu ar fi fost posibilă, fără ajutorul câtorva societăți și asociații culturale, dar și prin aportul Institutului Cultural Francez.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.