Un prim proiect votat de timișoreni în cadrul campaniei „Timișoara Decide!” 2023 a fost finalizat – „Reparații trotuar strada Polonă”. Această inițiativă face parte din proiectul pilot dedicat dezvoltării cartierelor defavorizate, având ca obiectiv îmbunătățirea condițiilor de viață în zonele marginalizate ale orașului. Lucrările în valoare de 32.000 de lei, fără TVA, au fost executate pe parcursul lunii decembrie și au presupus asfaltarea a circa 250 de mp de trotuar.

Aflată la cea de-a doua ediție, campania de bugetare participativă „Timișoara Decide!” a adunat în total 117 proiecte depuse de timișoreni, dintre care 41 au fost declarate eligibile, iar 12 au fost selectate pentru finanțare. Noutatea a constat în proiectele destinate cartierelor defavorizate. Cu scopul de a îmbunătăți infrastructura și calitatea vieții în oraș, campania a inclus un proiect pilot, cu un buget de 1.200.000 de lei, pentru dezvoltarea cartierelor defavorizate, acoperind zonele Kuncz, Fratelia, Polonă și Ronaț. Bugetul maxim alocat pentru fiecare zonă a fost de 300.000 lei, cu TVA.

Programul de bugetare participativă înseamnă idei ale timișorenilor, votul cetățenilor, bani de la bugetul local și implementarea de către Primărie. Proiectele propuse nu trebuie să fie foarte complexe sau elaborate dar trebuie să aducă o schimbare în bine la nivelul comunității. Bugetul alocat în acest an se ridică la 4.200.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.