În timp ce primarul Dominic Fritz și administrația USR se bat cu cărămida în piept că vor să dezvolte Timișoara, aruncă la gunoi proiectele initiate de consilierii locali care nu fac parte din USR. Partidul se pare că a imprumutat din metehnele partidelor istorice și se comportă ca adevărați dictatori: atunci când un proiect nu este scris de ei, are șanse egale cu zero să treacă de majoritatea pe care încă o dețin în Consiliul Local Timișoara.

Un astfel de exemplu este proiectul inițiat de Roxana Iliescu, proiect care ar fi dat spre folosință, pentru promenadă și relaxare, spațiul fostei grădini zoologice de la Pădurea Verde. Realizarea proiectului nu implica fonduri mai, poate chiar mai puțin decât au dat din fix firmei de casă Vitamin Arhitecs SRL pentru a desena din pix niște parcări, dar … nu s-a vrut. Din păcate pentru timișoreni și spre rușinea unei administrații USR care începe să devină tot mai toxică pentru orașul Revoluției Române.

Ce prevede proiectul Roxanei Iliescu pentru deschiderea spre promenadă a spațiului Grădinii Zoo

Proiectul depus de Roxana Iliescu prevedea redeschiderea incintei fostei Gradini Zoologice intr-o prima etapă ca zonă de petrecere a timpului liber in natura, recreere si organizare de evenimente socio-culturale începând cu data de 31.05.2024. Tocmai bine pentru sezonul de vară, când lumea începe să caute relaxarea în natură. Din păcate pentru timișoreni, proiectul a căzut la vot : 7 voturi pentru, 6 abțineri și 6 împotrivă. Bineînteles, trebuie să fii profund anti-timișorean, ca și consilier local, să votezi împotriva unui lucru atât de benefic sănătății umane, într-un oraș suprapopulat. Dar, se pare că avem șase consilieri locali care nu vor în ruptul capului ca Timișoara să progreseze. Asta e, vin alegerile, poate vom vota și oameni care vor binele orasului.

14 pași pentru reabilitarea și redeschiderea spațiului Grădinii Zoo

Conform proiectului inițiat de Roxana Iliescu, și respins de consilierii locali, sunt 14 pași care trebuie parcurși pentru redarea spațiului grădinii zoo Timișoarei și timișorenilor.

I .lnventarierea bunurilor și a medicamentelor din cabinetul medical și eliminarea celor expirate.
2.Dezafectarea habitatelor (cuști de fier, cuști de lemn. adăposturi, foișoare, clădiri), punerea în conservare și/ sau depozitarea lor, după caz.
3 .Deconectarea pastorului electric și dezafëctarea lui.
4.Reparația aleilor și a băncilor.
5.Reparația și înlocuirea gardului exterior de delimitare a suprafeței Grădinii Zoologice, aflate în aria Pădurii Verzi.
6.Efectuarea de lucrări de înlocuire și reparații la gardurile habitatelor.
7.Realizarea lucrărilor de toaletare a copacilor și efectuarea tăierilor copacilor uscați, pentru punerea în siguranță a trecătorilor (Direcția Silvică — adresa obligatorie pentru marcare și tăieri).
8.Reparație podețe sau închise.
9.Reabilitarea luciilor de apă (desecare, decolmatare, înlocuire geožexi.îl și amenajare maluri ).
I0.Reabi]itarea locului de joacă pentru copii.
11. Înlocuirea corpurilor de iluminat deteriorate pentru asigurarea iluminatului și punerea în siguranță a acestora/ inclusiv adaptarea sistemului de iluminat pe timp de noapte astfel încât să corespundă pentru crearea de evenimente.
12.Mentenanța sistemului de supraveghere video și integrarea lui în sistemul municipal la Poliția Locală’.
13.Verificare stare funcționare canalizare.
14.Reparația grupurilor sanitare și dotarea lor cu materiale consumabile.

Toate avizele luate

Consilierul local Roxana Iliescu a obținut pentru acest proiect toate avizele comisiilor de specialitate, spațiu Grădinii Zoo putând fi o adevărată zonă de relaxare pentru timișoreni, așa cum se întâmplă cu locuri similare în alte orașe. Este clar că în acest moment, redeschiderea Grădinii Zoo în orice format de grădină zoo, fie cu spații deschise și animale prietenoase (oi, vaci, capre, etc) fie ca și grădină zoologică tradițională – cu lupi, urși și alte animale prădătoare – este un efort financiar prea mare pentru Primăria Timișoara. Dar, prin această inițiativă s-ar fi putut reda publicului un spațiu închis din 2021. Bineînteles, într-o administrație pentru timișoreni, dar din păcate, ultimele (cel puțin) trei mandate de primari au dovedit că este doar o utopie o astfel de conducere.

Primarului Dominic Fritz îi e frică să semneze actele redeschiderii

Într-o intervenție avută în plenul consiliului local, primarul Dominic Fritz a explicat că este de acord cu deschiderea Grădinii Zoologice într-o oarecare formă, dar că îi este frică să semneze actele deoarece în administrația Robu, în timpul furtunii din 2017, a murit acolo o persoană. Acesta a fost mesajul subtil trimis consilierilor USR pentru a vota împotriva proiectului Roxanei Iliescu.

Primarul a continuat să laude inițiativa consilierului local, dar a găsit motive pentru care să se opună proiectului : ba că spațiul e neigienizat, ba că nu vor putea face toate reparațiile și cosmetizările în următoarele șapte luni și din nou, frica lui personală de a-și pune semnătura pe proiect. Deși Roxana Iliescu i-a explicat că deschiderea poate fi prelungită din mai 2024 într-o lună ulterioară, primarul a refuzat proiectul care a căzut la vot, cu 7 voturi pentru și 12 abțineri și voturi împotrivă, împărțite egal, 6 la 6.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.