Premierul Marcel Ciolacu a avut, marţi, o întrevedere cu ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos în România, context în care a fost reconfirmat sprijinul Olandei pentru aderarea ţării noastre la Schengen, relatează Agerpres.

„Am salutat-o pe Excelenţa Sa doamna Willemijn van Haaften, recent numită ambasador al Olandei în România. Ne bucurăm că am putut reconfirma sprijinul Regatului Ţărilor de Jos pentru aderarea României la Schengen”, a transmis Marcel Ciolacu într-o postare pe pagina sa de X (Twitter).

Notă: Klaus Iohannis, președintele României, ale cărui atribuții includ și politica externă a lăsat totul baltă și a plecat într-un turneu în Africa, la bordul unui avion de lux, deși în mai puțin de o lună va fi noua întrunire a JAI și va fi pusă din nou în discuție aderarea României. Austria se opune încă aderării țării noastre la zona Schengen, fără motive reale – iar rolul președintelui, ca mediator și șef al diplomației ar trebui să fie îndreptat spre convingerea Austriei de nevoile României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.