Ieri, 25 august 2023, pe raza localității Ghiroda, s-a desfășurat prima zi a festivalului Codru, unde polițiștii rutieri timișoreni au acționat pentru preîntâmpinarea oricărui eveniment negativ.

Întrucât mii de persoane au fost prezente încă din prima zi a festivalului, polițiștii rutieri au asigurat fluidizarea traficului . Aceștia au acționat prevenirea accidentelor rutiere, creșterea gradului de siguranță rutieră. Totodată, au încercat depistarea conducătorilor auto care conduc un vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Astfel, au fost constatate 4 infracțiuni privind conducerea unui autoturism sub influența substanțelor psihoactive și 3 infracțiuni de deținere de droguri de risc conform Legii 143/2000. Pentru conducerea unui autoturism sub inflența băuturilor alcoolice au fost reținute 3 permise de conducere.

Droguri puține la Codru Festival , conform relatărilor IPJ

La festivalul Codru au fost prezenţi şi poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timișoara. În urma activităţilor desfaşurate fiind constatate 5 infracțiuni de deținere de droguri de risc și mare risc în vederea consumului propriu. Au găsit 6 timbre LSD, 9 capsule susceptibile a conține substanțe stupefiante, 1 comprimat XTC, 1 gram de amfetamină, 3 grame de cannabis, 2 țigarete cu cannabis și un grinder.

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității şi cei ai Biroului Siguranță Școlară, împreună cu reprezentanți din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat activități informativ-preventive. Au adus la cunoștința tinerilor efectele consumului de droguri, insistând totodata pe influența negativă pe care o poate avea un anturaj nepotrivit.

Polițiștii continuă acțiunile de acest gen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.