După anunțul închiderii adăpostului pentru oamenii străzii Timișoara 89, din zona Freidorf, consilierul local Roxana Iliescu a fost unul dintre puținii oameni care au ajutat și financiar respectiva locație. Consilierul local a anunțat că donează indemnizația pentru o lună de zile Fundației Timișoara 89 pentru remedierea problemelor pentru care a fost închis.

„Referitor la scandalul de ieri privind Fundația “Timișoara” 89- Centru de cazare pentru persoane rămase fără adăpost, reprezentată prin domnul Petru Ilieșu, mă rezum la a spune doar atât:

  • Suspendarea activității fundației este pe o durată de 3 luni.
  • 3 luni în care reprezentanții fundației trebuie să îndeplinească măsurile lăsate de autorități.
  • Cu cât sunt îndeplinite aceste măsuri mai repede, cu atât fundația poate sa-și reia activitatea mai curând.

În consecință, m-am hotărât să donez (art. 1011 alin. 4 Cod Civil- dar manual) suma de 1135 lei acestei fundații, echivalentul indemnizației mele de consilier local pe o lună de zile.

Apel pentru politicieni

Fac apel cu această ocazie și către colegii mei consilieri locali să-și doneze îndemnizația aferentă pe o lună de zile. Suntem 27! S-ar strânge astfel o sumă importantă pentru fundație în vederea rezolvării problemelor constatate și reluarea activității cât mai repede!” încheie Roxana Iliescu.

Vă reamintim că prefectul Mihai Ritivoiu a anunțat închiderea centrului în urma deficiențelor constatate de controlul efectuat. Controalele au fost efectuate în ultimele zile la peste 900 de cămine de pe teritoriul României, în urma scandalului Azilul Groazei, în care au fost implicate persoane din anturajul ministrului Familiei, Gabriela Firea. Aceasta încă nu și-a prezentat demisia, în pur stil politic românesc, aruncând cu acuze și amenințari în stânga și în dreapta.

Gestul Roxanei Iliescu este un gest umanitar, dar și un imbold politic pentru consilierii locali și oamenii de afaceri din Timișoara și Timiș. Oamenii politici din lume recurg la aceste gesturi și donații pentru a impulsiona ajutorul umanitar al comunității în remedierea problemelor apărute și readucerea la funcționare a serviciilor întrerupte – în cazul de față oferirea adăpostului pentru persoanele fără locuință.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.