Deputatul Alfred Simonis, președinte interimar al Camerei Deputaților din România anunță o nouă investiție în materinitățile din Timișoara .

Programul Național de Redresare și Reziliență are prevăzută o secțiune dedicată dezvoltării secțiilor de pacienți critici neonatologie, spune deputatul de Timiș. Sunt eligibile pentru finanțare activități precum creșterea capacității secțiilor de terapie intensivă nou-născuți, inclusiv echipamente, dotarea secțiilor nou-născuți existente cu echipamente medicale adecvate, dotarea cu echipamente medicale adecvate pentru îmbunătățirea programului de screening.

Ținând cont de nevoi și de criteriile de eligibilitate, Spitalul Clinic Județean de Urgență Pius Brînzeu a primit 4.5 milioane de lei pentru îmbunătățirea capacității de tratament și screening a pacientului critic. Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara va beneficia de 19.3 milioane de lei pentru extinderea secției de neonatologie, în timp ce 10.2 milioane de lei ajung la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Louis Țurcanu din Timișoara pentru creșterea capacității si dotarea infrastructurii spitalicești dedicată îngrijirii pacientului critic neonatal. Anunțul făcut de Alfred Simonis ar urma să aducă celor trei spitale o sumă de 34 de milioane de lei, investiții în secțiile enumerate mai sus.

„Investițiile în sistemul de sănătate sunt din ce în ce mai mari, în concordanță cu nevoile spitalelor din Timișoara, actuala guvernare fiind decisă să continue alocarea de fonduri necesare pentru ca actul medical să fie unul de calitate” încheie Simonis o postare pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.