Primăria Timișoara este excepțată de la reducerea cu 10% a cheltuielilor bugetare, anunță deputatul de Timiș Alfred Simonis. Zilele trecute, Guvernul României aflat în plină criză bugetară a dat o ordonanță de urgență care prevede reducerea cu 10% a cheltuielilor bugetare pentru primării. Deputatul PSD Timiș, Alfred Simonis, care este și președinte interimar al Camerei Deputaților, a depus un amendament prin care Timișoara, aflată în anul Capitalei Culturale, este exceptată de la această reducere. Astfel, bugetul Timișoarei rămâne cu o sumă de opt milioane lei pentru a fi alocată proiectelor culturale.

„Ordonanța de urgență a Guvernului care prevede reducerea cheltuielilor bugetare în toate unitățile administrativ teritoriale a fost modificată astăzi pentru a salva Programul Timișoara Capitală Europeană a Culturii. Camera Deputaților a aprobat un amendament pe care l-am depus și prin care prevederile OUG nu se aplică pentru cheltuielile aferente susținerii desfășurării Programului național Timișoara Capitală Europeană a Culturii.

Am luat această inițiativă pentru a nu periclita implementarea tuturor proiectelor culturale aflate în plină desfășurare, anularea multora dintre ele având un puternic impact negativ asupra imaginii României. Primarul Dominic Fritz vorbea de curând despre tăieri bugetare de aproximativ 8 milioane de lei din banii destinați evenimentelor culturale însă de azi, ca urmare a amendamentului votat în Camera Deputaților, aceste reduceri de cheltuieli nu mai sunt necesare” spune deputatul Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.