În data de 24.06.2023, polițiștii orașului Deta și cei ai celor două secții rurale arondate, au desfășurat o acțiune cu efective mărite pentru verificarea deținătorilor de arme și muniții letale din orașul Deta și din cele 12 comune din zona de competență.

Activitatea a vizat verificarea condițiilor de asigurare a securității armelor și munițiilor, verificarea valabilității documentelor în care sunt înscrise armele, identificarea deținătorilor de arme care ar prezenta pericol pentru ordinea publică, viața și integritatea corporală a persoanelor, precum și instruirea acestora cu privire la principalele obligații prevăzute de legislația în domeniu.

Polițiștii au verificat 32 de deținători de arme, constatând faptul că 2 dintre aceștia nu ar fi respectat obligația de a anunța schimbarea locului de deținere în termen de 10 zile la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Timiș, transportând armele la noile adrese fără a solicita polițiștilor obținerea unei autorizații de transport.

Aceștia au fost sancționați conform Legii nr. 295/2004, privind regimul armelor și al munițiilor, fiind aplicată măsură complementară a anulării dreptul de deținere, port și folosire a armelor.

De asemenea, un alt deținător verificat nu ar fi respectat condițiile de păstrare și asigurare a securității armelor deținute, fapt pentru care a fost sancționat conform Legii nr. 295/2004, privind regimul armelor și al munițiilor, fiind aplicată măsură complementară a anulării dreptului de deținere, port și folosire a armelor.

Polițiștii timișeni vor continua activitățile de verificare în vederea prevenirii evenimentelor negative.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.