Consiliul Local Timișoara a aprobat semnarea unui acord de asociere între Primăria Timișoara și Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP). În baza acordului, vor fi achiziționate containerele pentru dotarea a trei centre de colectare prin aport voluntar nou înființate. Acestea vor fi realizate cu fonduri obținute prin PNRR.

Centrele de colectare vor avea o capacitate mai mare de preluare, pregătire pentru reutilizare și valorificare a deșeurilor. Acestea vor asigura o colectare selectivă mai eficientă față de actualele puncte de colectare. CAV-urile sunt destinate predării deșeurilor care nu pot fi colectate în pubelele individuale. La centre se vor colecta separat 13 tipuri de deșeuri: deșeuri reciclabile și biodeșeuri, deșeuri voluminoase, deșeuri textile, deșeuri din lemn, mobilier, deșeuri din anvelope, deșeuri de echipamente electrice și electronice, deșeuri periculoase, baterii uzate, deșeuri de cadavre animale, deșeuri de grădină, deșeuri din construcții și demolări.

Centre de colectare prin aport voluntar (CAV)

Cele 3 centre de colectare prin aport voluntar vor fi de categorie mică, având suprafața de 2.500 mp fiecare și vor fi amplasate pe Aleea Avram Imbroane, pe Calea Dorobanților și pe Calea Moșniței.

Înființarea centrelor de colectare selectivă prin aport voluntar (CAV) este finanțată prin PNRR/2022/C 3/S/I.1.A, pentru Subinvestiția I1.a. „Înființarea de centre de colectare prin aport voluntar”. Finanțarea asigurată prin PNRR pentru înfiinţarea CAV și cheltuielile privind informarea şi publicitatea se ridică la 2.336.160 euro fără TVA (778.720 euro pentru un CAV).

Cel de-al patrulea CAV, finanțat tot prin PNRR, va fi un centru integrat, de mari dimensiuni, care va funcționa pe Calea Șagului, pentru acesta urmând să fie semnat un acord separat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.