Deputatul PSD de Timiș, Alfred Simonis, va fi instalat astăzi în funcția de președinte al Camerei Deputaților în locul premierului desemnat Marcel Ciolacu. Alfred Simonis și-a dat ieri demisia din funcția de lider de grup și este nevoie de un mic artificiu pentru a putea fi numit președinte interimar. Președinții interimari se aleg dintre vicepreședinții Camerei, astfel că Simionis va trebui instalat mai întâi în funcția de vicepreședinte. Simonis va fi președinte interimar cel puţin până ăn luna septembrie, atunci când ar urma să se voteze viitorul președinte.

Cine este Alfred Simonis?

Alfred Simonis a absolvit Universitatea Tibiscus din Timișoara, Facultatea de Drept și Colegiul Național de Apărare (2017). Tot atunci a urmat un curs de perfecționare la Institutul Diplomatic Român. Între 2006 și 2012 a fost directorul unei societăți comerciale din Timișoara, SC BAYKOZ COM&DIST SRL. A fost consilier local între 2012 și 2016 la Timișoara. În același timp, între 2012 și 2015 a fost director executiv la Aeroportul din Timișoara.

În 2016 a fost ales consilier local, mandat la care a renunțat după câteva luni fiind ales deputat. În 2020 a fost reales. Potrivit CV-ului, Simonis vorbește engleză, franceză și spaniolă.

Ce avere are deputatul de Timiș?

Conform declarației de avere depuse în iunie 2022, Simonis are un teren intravilan de 831 de mp în localitatea Moșnița din Timiș și un teren extravilan de 1 ha în Fardea, tot în Timiș. Deține un apartament în Timișoara de 57 mp și o casă în Moșnița de 256 mp. Are un autoturism BMW. Raportează în conturi 165 de mii de lei și 21 de mii de euro. Susține că a acordat împrumuturi în nume personal în valoare de aproape un milion de lei către firma SC Global Reconssim SRL Simonis Elena. În nume personal ar fi acordat împrumuturi de 130 de mii de lei și 31.700 de euro către patru persoane fizice: Carol Simonis, Petru Mitocariu, Constantin Bara și Răzvan Bratostin.

Deputatul raportează în declarația de avere credite contractate de la BCR în 2018 scadent în 2047 în valoare de 461 de mii de lei și un credit la ING Bank contractat în 2016 scandent în 2046 în valoare de 245 de mii de lei. Ar fi primit 89 de mii de euro la un botez.

Conform declarației de avere, Autoritatea Electorală Permanentă i-a rambursat suma de 133.000 de lei reprezentând contribuția la campania electorală.

Ce spune Simonis despre noua poziție din Parlament?

„Am preluat astăzi, cu titlu de interimar, președinția Camerei Deputaților. Este o perioadă dificilă, cu multe provocări, pe care o vom depăși doar dacă vom colabora atât în interiorul Camerei, cât și cu noul Guvern condus de Marcel Ciolacu. Prioritățile le vom stabili în mare parte zilele următoare, dar eliminarea pensiilor speciale, scoaterea sălilor de jocuri din interiorul localităților, supravegherea video a drumurilor forestiere pentru a stopa furtul de lemn rămân teme pe care mă voi concentra cu siguranță. Mulțumesc tuturor pentru încredere.” spune Alfred Simonis, într-o postare pe Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.