„Administrația Fritz joacă la ruletă rusească termoficarea din Timișoara. Peste 200 de salariați ai Colterm urmează să fie concediați”, spune Radu Țoancă, consilier local al PSD în Timișoara, într-o postare pe Facebook.

Intenția primarului Dominic Fritz de a nu prelungi contractul de delegare către Colterm a gestiunii transportului, distribuției și furnizării agentului termic, începând cu data de 1 iulie 2023 este o decizie riscantă, spune consilierul local. Acesta îl acuzâ pe primar de propagandă electorală spunând despre trecerea către Uzina Energetică Timișoara a instalațiilor Colterm că ține mai degrabă de un exercițiu de imagine, decât de o analiză tehnico-economică riguroasă, pe baza căreia să se implementeze o politică serioasă și realistă de modernizare a sistemului termic centralizat din Timișoara.

„Să predai aceste servicii Uzinei Energetice Timișoara SRL în două luni este nerealist, în condițiile în care această entitate nu are sediu, are zero angajați, nu are utilaje, echipamente, licențe – într-un cuvânt infrastructură- necesare funcționării normale a acestor servicii” continuă Țoancă. „Noua firmă ar urma sa administreze 73 de kilometri de rețea primară și 202 km de rețele secundare, care sunt reabilitate și modernizate doar în proporție de 20 la sută. De asemenea, noua firmă are nevoie de cele 120 de puncte termice, 6 centrale termice și 30 de module termice, care aparțin Colterm – aflate sub sechestru ANAF- și care mai fac și obiectul unor cercetări penale …” spune consilierul.

Uzina Electrică Timișoara – fără angajați și fără sediu

„Fără angajați, fără sediu, fără infrastructură, fară un business- plan coerent UET SRL are nevoie de minim 2 ani pentru a putea prelua și gestiona serviciile prestate în prezent de Colterm. Argumentul administrației – posibilitatea câștigării unei finanțări europene – este pertinent, dar după adjudecare și într-un interval rezonabil de timp de tranziție, nu în 2 luni.

Pe de altă parte, privarea Colterm de aceste servicii și transformarea sa exclusiv în producător de agent termic comportă 2 riscuri majore imediate: concedierea a 200 de angajați și instalarea unei sincope de câteva luni în furnizarea de apă caldă și căldură pentru cele 120 de instituții și cei 50 000 de abonați casnici la sistemul centralizat de termoficare!” încheie Radu Țoancă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.