Primarul Timișoarei anunță că încă un proiect important privind modernizarea sistemulului de transport în comun al orașului, are prioritate pentru obținerea de finanțare europeană.

Astfel, proiectul în valoare de peste 63 milioane de euro privind cumpărarea a opt troleibuze, 30 de autobuze electrice și 17 tramvaie noi la Timișoara, se află pe primul loc în lista orașelor cu prioritate pentru a primi finanțare 100% nerambursabilă, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

„Veste spectaculoasă: Timișoara are prioritate la o finanțare europeană, de aproape 63 de milioane de euro, prin PNRR, pentru achiziția de mijloace de transport în comun.

308.500.000 lei bani europeni pentru timișoreni! Asta înseamnă 8 troleibuze noi, 30 de autobuze electrice noi și 17 tramvaie noi.

Acestea vor circula alături de cele pe care le cumpărăm deja: 23 de tramvaie, 44 de autobuze electrice și 25 de troleibuze. În câțiva ani, flota va fi complet innoita, traficul de mașini și poluarea vor fi reduse, iar numărul călătorilor va crește.

Echipa din Primăria Timișoara s-a mișcat excelent și le mulțumesc tuturor pentru efortul depus în pregătirea acestei cereri. Urmează evaluarea cererii, dar suntem primul oraș pe listă.

PS.: Trăiască Europa!”, a transmis primarul, Dominic Fritz. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.