Primăriei Timișoara i se solicită în instanță o sumă colosală de către asociația administrativ judiciară a societății deja aflate în procedură de insolvență, SC Colterm SA. 

În urma raportului în care au fost analizate cauzele care au condus la intrarea în insolvență a societății s-a constat că încă din 2017, clădirea aflată pe strada Piatra Craiului, care este proprietate Colterm SA, a fost folosită de angajații primăriei Timișoara.  

Primăria Timișoara nu a plătit chirie societății de termoficare, chiar dacă Colterm SA a cerut acesteia încheierea unui contract de închiriere în anul 2020. Astfel, Colterm SA a plătit până și utilitățile pentru spațiul de de 684 mp. 

„Având în vedere că municipiul Timișoara era acționarul unic al CLT Colterm SA, care îi numea prin HCL membrii Consiliului de Administrație, numea și revoca directorul general, profilându-se de poziția de control asupra debitoarei  Colterm SA,  nu a mai fost încheiat niciodată un contract de închiriere privind imobilul litigios.” 

În cauză, SC Colterm SA, a trimis în jdecată Primăria Timișoara solicitând plata a 2 milioane de lei, banii care reprezintă contravaloarea lipsei de folosință a imobilului cât și utilitățile plătite de către societatea de termoficare începând din 2017 până în prezent. 

„Administratorul judiciar al Colterm SA a cerut prin acțiunea depusă la Tribunalul Timiș ca Primăria Timișoara să plătească societății de termoficare peste 2 milioane de lei, reprezentând plata contravalorii lipsei de folosință a imobilului, plata utilităților aferente imobilului din 2017 și până în prezent, plus penalități. De asemenea, administratorul judiciar a dat în judecată și Colterm SA, solicitând instanței să depună la dosarul cauzei situația centralizatoare a cheltuielilor cu utilitățile/achiziții de servicii și bunuri achitate pentru imobilul din Piatra Craiului nr. 3 în perioada 01.01.2017-până în prezent, precum și documentele care stau la baza înregistrărilor contabile (facturi, OP-uri, etc.), având în vedere refuzul debitoarei de a răspunde la adrese administratorului judiciar nr. 222/08.08.2022  și nr. 239/17.10.2022”.  

Termenul pentru judecarea acestei solicitări urmează să fie stabilit de către Tribunalul Timiș. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.