Astăzi, 26 octombrie a.c., printr-o postare pe Facebook, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și-a arătat nemulțumirea față de decizia de prelungire a contractului de închiriere a clădirii în care funcționează în prezent Maternitatea Odobescu.

„Aseară, Consiliul Local a aprobat prelungirea contractului de închiriere pentru clădirea improprie în care funcționează Maternitatea Odobescu. Le-am spus consilierilor locali că îmi doresc să fie ultima oară când suntem nevoiți să prelungim acest contract.” , a transmis Dominic Fritz, pe pagina de socializare.

În continuarea postării, edilul face apel la unitate politică pentru ca proiectul construirii unei noi maternități să devină realitate.

Construcția care se ridică la valoarea de 150 milioane de euro, urmează să fie efectuată prin finanțare din fonduri europene prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

„Dacă toate forțele politice ale Timișoarei s-ar uni, am putea obține 150 de milioane de euro din PNRR pentru construcția noii maternități. În 12 octombrie, guvernul a dat o hotărâre prin care stabilește cum vor fi selectate 25 de obiective medicale dintr-o listă scurtă de 49 pentru a fi finanțate din fonduri europene PNRR. Proiectul noii maternități a Timișoarei este pe această listă scurtă, iar după criteriile stabilite ar trebui să aibă șanse bune. Dintre toate proiectele de pe listă, este probabil cel mai avansat: așteptăm doar finanțarea pentru a putea începe lucrările.Proiectul a fost început în timpul administrației PNL, ministrul Sănătății este de la PSD, iar Autorizația de construire a fost semnată de mine. Maternitatea nu este un proiect politic. E un proiect pentru Timișoara, pentru timișoreni, dar și pentru mulți alți oameni din întreaga regiune. Este momentul ca toate partidele să fie unite pentru proiectele vitale ale orașului.”, a mai adăugat Dominic Fritz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.