Într-o postare online, Mihai Ritivoiu, prefectul de Timiș, îi îndeamnă pe locuitorii județului să își facă din timp programare la DRPCIV (Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor) Timiș pentru a evita posibile cozi și aglomerații la ghișee.

Prefectul menționează că în perioada decembrie 2022 – februarie 2023 vor expira aproximativ 14.000 de permise de conducere și acestea vor trebui reînnoite.

„Am făcut o analiză din care a reieşit că aproximativ 14.000 de permise de conducere emise în Timiş vor expira în perioada decembrie 2022 – februarie 2023. Pentru a preveni aglomerația la ghişee, vă recomand să verificați din timp data expirării şi să vă faceți programare online. Toate detaliile se găsesc pe site-ul www.drpciv.ro, este o taxă de 89 de lei care poate fi achitată şi cu cardul şi restul de documente standard. Puteți să solicitați schimbarea permisului în orice județ, indiferent de reşedință.

Mai bine să prevenim de pe acum eventuale cozi, decât să le combatem în iarnă! ” spune prefectul de Timiș într-o postare online.

Ce se poate întâmpla dacă vă prinde poliția cu permisul auto expirat?

Permisul expiră de regulă din 10 în 10 ani. În atâta timp se întâmplă atât de multe lucruri încât cu siguranță mulți dintre șoferi uită foarte repede data exactă la care permisul expiră. Aflat în situația în care vă oprește poliția cu permisul expirat trebuie să știți un lucru foarte important.

În Codul Rutier scrie că circulația pe drumurile publice având carnetul expirat constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a III-a de sanctuni: „Conducerea unui autovehicul și tractor agricol sau forestier cu permis de conducere a cărui valabilitate a expirat”

Ce înseamnă clasa a III-a de amenzi? Persoanele fizice vor fi penalizate cu 6-8 puncte de amendă. Un punct de amendă este calculat ca 10% din salariu mediu vrut, adică 145 de lei.

  • 6 puncte de amendă = 870 de lei; puteți plăti 435 în 15 zile lucrătoare;
  • 8 puncte de amendă = 1.160 de lei; puteți plăti 580 în 15 zile lucrătoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.