Politehnica a pierdut jocul de pe teren propriu cu CS Concordia Chiajna din runda a 8-a a Ligii 2. Ilfovenii s-au impus cu 4-1 (1-0) prin golurile lui Taub (autogol), Mediop, E. Oancea şi Vl. Mihalcea. Pentru echipa noastră a înscris Silviu Pană din lovitură de pedeapsă.

Alb-violeţii nu au început rău jocul, fiind prezenţi cu acţiuni cursive în terenul advers în prima jumătate de oră, dar ocaziile au fost irosite. Mai întâi Alin Ignea (min. 4) a trimis cu capul puţin pe lângă vinclul din stânga lui Chudy în urma centrării lui Mudrazija din banda dreaptă. Peste alte opt minute acţiunea s-a repetat, de această dată mingea trimisă de Ignea căzând însă pe transversală şi ieşind apoi în afara terenului. Bîrnoi (21) şi Taub (30) au avut alte oportunităţi din interiorul careului, tot fără rezultat.

Scorul a fost deschis în minutul 40. În urma unei lovituri libere, Paţurcă a rămas cu noroc la balon în careu, a trimis la colţul lung pentru Mediop, dar Taub a înscris în propria poartă în încercarea de a opri balonul. Acest moment psihologic a cântărit mult în desfăşurarea ulterioară a jocului.

Oaspeţii au punctat iarăşi în minutul 58 după o eroare mare. Nou intratul Vlad Mihalcea a recuperat balonul din picioarele lui Tsvetkov şi l-a servit pe Mediop, care nu avea cum să rateze din faţa porţii. Peste şase minute Politehnica a avut şansa revenirii în joc. Mingea săltată de Zaluschi a întâlnit braţul lui Simion şi s-a dictat penalty. Silviu Pană a făcut 1-2 de la punctul cu var cu un şut în dreapta portarului, care intuise direcţia dar nu a putut para execuţia (64). Avantajul Chiajnei a fost însă refăcut peste doar cinci minute, când acelaşi Mihalcea l-a servit pe un alt nou intrat, Evgheni Oancea, găsit liber în careu, şi care a trimis pe jos, în stânga lui Kucich. Alb-violeţii nu au mai reuşit să lege atacurile şi Concordia a mai avut o ocazie mare prin Mihalcea, al cărui şut a trecut pe lângă poartă (77). Nu acelaşi lucru s-a întâmplat în prelungiri, când după o combinaţie cu Llullaku, Vlad Mihalcea a stabilit scorul final: 1-4, cu o execuţie din careu.

În urma acestui rezultat, Politehnica rămâne cu doar cinci puncte pe poziţia a 18-a. Etapa viitoare echipa noastră joacă în deplasare cu CSA Steaua.

POLITEHNICA (antrenor Octavian Benga): Kucich – D. Radu (cpt.), Bocşan, Tsvetkov, Taub – Bîrnoi, Pureca, Pană, Oanea (75, Milea) – Mudrazija (61, Ţangulea), Ignea (46, Zaluschi). Pe bancă: Murariu – Jurj, A. Mada, Bakoş, Germinio şi Plantak.

Concordia Chiajna (antrenor Eugen Trică): Chudy – R. Simion, Palmeş (cpt.), Stănică, Alexandrescu – Voicu (61, Llullaku), D. Codrea, Paţurcă (66, E. Oancea), Burcea (66, Ghimfuş) – Rusescu (53, Vl. Mihalcea), Mediop. Pe bancă: Chesneau – Maric, Catrina, Skytte şi Mustacă.

„Un debut nefast, mă aşteptam ca echipa să aibă reacţie. Am avut reacţie, când am început jocul. Din punctul meu de vedere şi cred că toată lumea e de acord cu mine. Am controlat total prima repriză, i-am dominat net pe cei de la Chiajna, cu tot respectul pentru ei. Cred că am avut şapte-opt oportunităţi foarte mari, am avut şi o bară. Am avut situaţii din cinci-şase metri, trebuia să marcăm. Apoi, pe finalul primei reprize, a venit acel cadou, de fapt trei din cele patru goluri ale Chiajnei au fost cadouri de copii şi juniori, adică le-am dat mingea şi ei au marcat. Din posesia noastră, alegeri greşite. Nu aş vrea să nominalizez jucătorul care la toate trei a greşit. Greşeli neforţate iar cei de la Chiajna ne-au taxat, pentru că era şi foarte simplu din poziţiile acelea să marcheze. E păcat, pentru că cei de la Chiajna nu ne-au surprins, ştiam cum joacă, ne-am antrenat în privinţa asta, jucătorii au interpretat bine prima repriză, dar trebuie să marchezi şi să nu dai cadouri… Am reuşit să ajungem în zona de 16 metri de atâtea ori şi nu avem finalitate. Gol poţi să iei în orice moment, dacă nu marchezi. Sunt total nemulţumit, consider că nu meritam să pierdem după numărul de ocazii, dar fotbalul se joacă pe goluri şi cine greşeşte pierde. Asta e Liga 2. Sigur, jucătorii au făcut un efort mare, au făcut ambele faze, au cedat unii jucători fizic, pentru că terenul a fost foarte greu… din păcate cei de pe bancă nu au venit cu niciun plus. Soluţiile sunt foarte puţine, încercăm cu ce avem să facem cât mai multe puncte. Am şi spus, poate să fie sinucigaş, dar îmi asum acest lucru, trebuia să vină cineva. Asta le-am spus jucătorilor şi celor din jur: trebuie să aibă mai mult curaj! Într-un fel am vrut să demonstrez şi eu că am curaj. Trebuie să încercăm să adunăm cât mai multe puncte până în iarnă. Iar din iarnă se ne reorganizăm, împreună cu cei din conducere, şi să salvăm echipa de la retrogradare”,

Octavian Benga, antrenor principal Politehnica Timişoara

EUGEN TRICĂ: „Mă bucur foarte mult, chiar ţin să-i felicit pe jucători. Au făcut o partidă bună, nu mi-au plăcut primele 25-30 de minute, în care am ceda iniţiativa lui Poli, în care şi-au creat două-trei situaţii, după care ne-am revenit. Am început să jucăm fotbal şi din fericire pentru noi am reuşit să marcăm patru goluri. Le-am reamintit înainte de meci că nu mai marcasem de patru etape, inclusiv amicalul pe care l-am jucat cu Dinamo iar azi s-au descătuşat şi aveam nevoie de această victorie ca de aer. Poli chiar au jucat foarte bine, ţin să-i felicit, atât cât au putut. Dar astăzi cred că am fost mai buni. Mă felicit, chiar au venit cu un plus cei de pe margine. Nu mă aşteptam (asemenea diferenţă) ştiam că Poli e o echipă bună, au schimbat antrenorul, îl ştiam şi pe Tavi şi, cum v-am spus, începutul bun de partidă al lor, dar din fericire pentru noi am început să jucăm fotbal şi am reuşit să câştigăm. E o victorie pentru moral, ne aşteaptă iarăşi meciuri foarte importante. Meciul de acasă cu Progresul Spartac, şi trebuie să câştigăm dacă vrem să fim acolo în faţă cu celelalte echipe care se luptă pentru promovare. (despre Vlad Mihalcea) E un fotbalist foarte bun, foarte tehnic, aţi văzut şi pasele de gol pe care le-a dat, mai ales la ultimul gol cum a dat şi a plecat, are viteză de reacţie, trebuie să fie în primul rând sănătos şi să ajute Concordia Chiajna să-şi îndeplinească obiectivele. Şi Llullaku a intrat foarte bine şi Giovani, mă declar mulţumit de ce am văzut azi. Eu la Chiajna mi-am încheiat cariera de fotbalist, acolo am reuşit prima promovare, mi-e un club drag, practic m-am întors la una dintre casele mele… Per total sunt mulţumit de jucători. Terenul a fost bun, am înţeles că a plouat de şase-şapte zile, asta e, toţi ne dorim să avem teren biliard, dar ne adaptăm. (La Chiajna despre terenul principal) S-ar putea săptămâna viitoare să revenim, l-am văzut, arată foarte bine. Discut cu preşedintele când vom putea intra pe noul teren
(play-off?) Bineînţeles, luptăm pentru fiecare meci să fim acolo sus”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.