Regina Elisabeta a II-a s-a aflat sub supraveghere medicală la Balmoral, după ce medicii au devenit îngrijorați pentru sănătatea ei, a anunțat Palatul Buckingham. Prințul Charles și Prințul William au plecat la Balmoral, pentru a fi alături de suverana Marii Britanii. Și Harry, care se află în Germania, va merge în Scoția.

Premierul Liz Truss a declarat că gândurile sale și ale oamenilor din întreaga Marea Britanie sunt alături de Majestatea Sa și de familia ei în aceste momente.

Palatul Buckingham a anuntat moartea reginei in urma cu catva minute

Câteva cuvinte despre Regina Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a, cel mai longeviv monarh al Marii Britanii, a murit la Balmoral, la vârsta de 96 de ani, după ce a domnit 70 de ani. Familia ei s-a adunat la moșia ei din Scoția, după ce îngrijorările au crescut cu privire la sănătatea ei joi devreme.

Regina a ajuns pe tron în 1952 și a fost martoră la schimbări sociale enorme.

Odată cu moartea ei, fiul ei cel mare, Charles, fostul prinț de Wales, va conduce țara în doliu ca noul rege și șef de stat pentru 14 tărâmuri ale Commonwealth-ului.

Palatul Buckingham a anunțat că „Regina a murit pașnic la Balmoral în această după-amiază. Regele și Regina Consort vor rămâne la Balmoral în această seară și se vor întoarce la Londra mâine”.

Toți copiii Reginei au călătorit la Balmoral, lângă Aberdeen, după ce medicii au pus-o pe Regina sub supraveghere medicală.

Nepotul ei, Prințul William, este și el acolo, iar fratele său, Prințul Harry este pe drum spre castel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.