Judetul Timis a inregistrat cea mai scazuta prezenta din Romania, doar 83,5% din populatia inregistrata cu domiciliul in judet prezentandu-se in fata recenzorilor sau facandu-si recensamantul online. Media pe Romania la recensamantul populatiei este de 95,4%, totalizand un numar de 18.15 milioane persoane din 19,02 milioane persoane inregistrate oficiale ca rezidenti pe teritoriul Romaniei la data de 1 decembrie 2021.

Romania reuseste sa piarda prin migratie, natalitate scazuta si mortalitate ridicata, din 1990 pana azi aproape 20% din populatia tarii. Judetul Timis, cu doar 591.154 persoane recenzate ocupa locul X ca numar de locuitori recenzati, fiind in urma judetelor Cluj, Constanta, Iasi, Prahova, Suceava si a municipiului Bucuresti. La procentul de populatie recenzata este pe ultimul loc, pe locul anterior fiind Bucuresti cu aproape doua procente peste Timis (85,2% vs 83,5%).

Primele rezultate ale Recensamantului Populatiei si Locuintelor runda 2021 vor fi publicate in cursul lunii decembrie urmand ca datele complete si finale sa fie facute publice la finalul anului viitor, 2023.

Conform informatiilor furnizate de oficialitati, persoanele care au refuzat explicit recenzarea pot fi amendate cu o suma de maxim 5.000 lei

Foto: persoane la coada la recenzare in ultima zi, Iulius Mall Timisoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.