Subprefectul Sorin Ionescu, are o postare acidă la adresa primarului Dominic Fritz, căruia îi reprosează lista investițiilor reale din învățământul timișorean. Iată ce spune Sorin Ionescu:

„Schimbat și vopsit de garduri, aranjat de alei și poze laudative nu fac mai ușoară trecerea prin iarnă a elevilor și nici nu aduc transformări majore în infrastructura școlară din Timișoara.

Să vii să te lauzi că în 4 luni de zile ai vopsit garduri, ai amenajat alei și ai făcut câteva reparații în școli și grădinițe în vederea pregătirii anului școlar ce va începe în mai puțin de 2 luni sună a campanie de imagine. A cui? A primarului Dominic Fritz. Să vii să te lauzi că pentru o perioadă de 4 luni de zile ai alocat o sumă de sub 1% din bugetul Municipiului Timișoara pentru reparații în școli și grădinițe ar putea fi numită bătaie de joc la adresa sistemului educațional și mai ales la adresa elevilor și a timișorenilor.

Așa se întâmplă când lucrurile normale ajung să devină motive de laudă, când obligații firești ale unei administrații „cer” aplauze, într-un oraș de renume, dezvoltat și cu un prestigios nivel universitar. Lucrurile făcute doar la suprafață și ‘‘de ochii lumii‘‘ nu vor rezolva problemele extrem de importante cu care se confruntă infrastructura sistemului educațional din Timișoara, unde sunt elevi care învață în containere adaptate ca și clase de curs sau sunt elevi înghesuiți în corpuri vechi de școală, în timp ce o serie de alte clădiri – corpuri de școală zac dezafectate pe domeniul public.

Rog administrația locală a Timișoarei să nu mai bage sub preș adevăratele probleme ale instituțiilor de învățământ din ograda proprie și să nu mai piardă timp și bani publici promovând ”realizări” absolut normale. Vă asigur că părinții nu vor aprecia astfel de realizări, atâta timp cât copiii lor vor învăța în frig sau în condiții vitrege. Ar fi nefiresc ca în septembrie, la începerea anului școlar, asociațiile de părinți să fie puse în situația de a contribui cu bani pentru a oferi condiții normale copiilor lor în calitate de elevi în școli publice și pentru a acoperi nerealizările Primăriei Timișoara.” încheie subprefectul Ionescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.