Noi imagini din satelit arată nave rusești care par să fie încărcate cu cereale furate din Ucraina. Imaginile realizate de Maxar Technologies în 19 și 21 mai arată două nave de transport rusești – Matros Pozynich și Matros Koshka – acostate în portul Sevastapol din regiunea anexată în timp ce erau încărcate cu cereale, potrivit Sky News.

Într-o declarație, centrul ucrainean pentru comunicații strategice și securitate informațională a declarat: „Noile imagini din satelit de la Maxar Technologies arată cereale ucrainene furate care sunt încărcate pe nave rusești în Crimeea”.

„Există două nave sub pavilion rusesc, andocate și încărcate cu cereale ucrainene furate în portul Sevastopol, ocupat temporar”.

Un alt set de imagini din satelit realizate de compania americană Planet Labs PBC arată, de asemenea, nava Matros Pozynich sub pavilion rusesc, despre care se crede că transportă cereale ucrainene furate, acostată în portul Latakia din Siria, al cărei lider Bashar al-Assad este un aliat apropiat al Rusiei.

Articolul precedentCum vor fi distribuite pastilele de iodură de potasiu către populație: Direcțiile de sănătate publică vor preda comprimatele către un număr de farmacii, de unde oamenii le vor lua gratuit, dar cu prescripție de la medicul de familie
Articolul următorAtât se poate! Senatoarea de Timiș, Alina Gorghiu, confundată de premierul Ciucă cu Roberta Anastase

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.