Rusia a invadat Ucraina în acestă dimineață, provocând valuri de proteste în întreaga lume, dar și in interiorul Federației Ruse. Mii de protestatari s-au adunat în acestă seară în orașele ruse pentru a milita împotriva agresiunii ruse din Ucraina. Moscova, Sankt Petersburd și Ekaterinburg sunt orașele cu cele mai mari grupuri de protestatari în strada acum. Poliția a încercat în primă fază să disperseze protestatarii din Piața Pușkin din Moscova, spunându-le că protestul nu este autorizat de autoritățile locale. Mulți oameni poartă diferite pancarde pe care se vede clar înscrisul ”Nu războiului”

Poliţia a început să aresteze manifestanţii adunaţi în Piaţa Puşkin din centrul Moscovei, care au ieşit în stradă pentru a protesta faţă de invazia rusă în statul vecin, a informat agenţia de presă RIA. Peste 700 de protestatari au fost arestaţi.

Autoritățile ruse au avertizat cetățenii care participă la demonstrațiile anti-război, spunându-le că pot fi arestați și acuzați de fapte criminale.

Update: numărul de arestări a ajuns la 1.400, protestele s-au răspândit în toate orașele rusești. Protestatarii striga la unison „Noi nu suntem ca Putin”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.