Incendiul izbucnit ieri la hala deținută de Zaher Iskandarani la ieșirea din Timișoara spre Săcălaz, a ținut pompierii din Timișoara, Arad, Lugoj, Sânandrei și Sânmihaiu Român timp de cinci ore într-o luptă contra cronometru pentru stingerea flăcărilor ce au mistuit aproape întregul complex de hale.

Din cauza fumului provocat de incendiul ce s-a manifestat pe o suprafață de peste 6.000 mp, pentru protecția populației aflată în proximitatea zonei de manifestare, a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul RO-ALERT. „Incendiu major cu degajări mari de fum produs la fosta fabrică de țigări, la ieșirea din Municipiul Timișoara, DN 59, km 5. Ocoliți/evitați zona. Lăsați libere căile de acces pentru accesul forțelor de intervenție. Luați măsuri de autoprotecție. Închideți ușile și ferestrele, astupați gurile de aerisire și opriți fincționarea instalațiilor de venitlație sau climatizare!”, este mesajul de avertizare trimis prin SMS către locuitorii din zonă.

78 de pompieri militari din cele șapte subunități ale ISU Timiș alături de pompierii din Sânandrei (Biarena) au intervenit în prima fază în jurul orei 16 cu 14 autospeciale de stingere, 2 autospeciale de lucru și o cisternă de 3.000 l pentru a stinge incendiul produs în halele de depozitare aflate la ieșirea din Timișoara. Lor li s-au alăturat echipaje din orașele apropiate de Timișoara și 5 servicii voluntare pentru situații de urgență. Substanțele cu risc de explozie au fost izolate într-un timp relativ scurt, a spus Mihai Ritivoiu, prefectul județului Timiș, aflat la fața locului.

După cinci ore de luptă cu flăcările, pompierii au reușit să stingă focul și au început să caute și să stingă și focarele ascunse, a transmis ISU Timiș. Deocamdată se știe că în hale erau depozitate sloturi, aparate electronice pentru jocurile de noroc, dar și materiale folosite în agricultură, precum azotatul de amoniu lichid și alte pesticide.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.