O situație din ce în ce mai neobișnuită în Banat, dar și într-o țară civilizată: furtul. Că e vorba de lucrări de diplome (parlamentul e plin de doctoranți cu diplome trase la xerox), că e vorba de inițiative civice furate sau de proiecte, normalitatea e departe de noi, deși ar trebui să fie cât mai aproape. Roxana Iliescu, consilier local din partea Pro România în Timișoara a constatat că azi munca i-a fost luată cu japca de primarul Dominic Fritz, care și-a trecut numele peste proiectul ei – fără a-i cere măcar acceptul.

Iată ce spune consilierul local despre proiectul trecut de Dominic Fritz ca aparținându-i:

„Pe lângă proiectele fostului primar Robu, mai nou, primarul Fritz își asumă cu nonșalanță și munca consilierilor! Unul dintre motivele pentru care cred că a fost votat primarul Fritz este faptul că timișorenii au avut încredere că pun în fruntea Primăriei un om corect, având în vedere și naționalitatea acestuia.

Dar… printre altele, un om corect nu își asumă munca altuia, cum ar fi proiectul “Deschideți curțile școlilor”!

Astăzi, având pe ordinea de zi acest proiect, am fost consternată să observ faptul că inițiator apare primarul. În realitate, ideea acestui proiect a fost a societății civile reprezentată de mai multe asociații reprezentative ale elevilor și părinților, personal aflând de acest proiect de la #AntoniaPup. Crezând cu tărie în oportunitatea unui astfel de proiect, m-am pus pe treabă și am făcut demersurile necesare la PMT în data de 20 iulie, depunând “Nota de fundamentare” și “Regulamentul” aferent.

Este adevărat faptul că ulterior, după înregistrare conform normelor și după ce am făcut publică această inițiativă s-a dovedit că și colega consilier Militaru lucrase la un Regulament similar, fără însă a demara procedura oficial la primărie. Din acel moment, deși regulamentar eram inițiatoare , mi s-a părut firesc și în interesul tuturor, să colaborăm și să integrăm viziunea/ munca amândurora.
Ceea ce s-a și întâmplat, până să vină cavalerul Fritz și să-și asume munca noastră! ( am dezbătut cu colega Militaru fiecare articol din Regulament în parte într-o ședință de lucru și totodată am susținut împreună proiectul în întâlnirea avută cu directorii unităților de învățământ cărora li se aplică în primă fază acest proiect).


Nu mă interesează dacă doamna Militaru din motive personale dorește să-și cedeze munca pe acest proiect, dar eu nu sunt dispusă să accept o asemenea atitudine. Drept urmare, sunt nerăbdătoare sa văd cum primarul Fritz va remedia această situație!

PS Sigur că, dincolo de cele menționate mai sus, mă bucur foarte mult că în sfârșit, după atâtea luni, acest proiect ajunge pe masa consilierilor care, în mod cert, vor crede în oportunitatea Deschiderii Curților Școlilor pentru copiii și elevii din Timișoara!” încheie Roxana Iliescu o postare pe Facebook.

Articolul precedentDin martie va fi parcare cu plată pe 204 străzi din Timișoara. Vezi zonele, tarifele și străzile ce vor fi incluse în noul TimPark
Articolul următorRemiză pentru tinerii polişti în testul cu Dumbrăviţa

1 COMENTARIU

  1. Cine raspunde de ce se întîmplă în curtea școlilor atîta timp cît alți copii sunt acolo ?
    Poate un consilier inimos, cu dragoste pentru copii, stă in curtea fiecărei scoli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.