Consilierul local Roxana Iliescu îl acuză pe primarul Dominic Fritz și pe vicele Ruben Lațcău de semnarea unui contract cu firma Schonherr si Asociații, contract în urma căruia Primăria Timișoara a contractat câteva servicii juridice pentru Colterm, societate ce avea în cadrul ei departament juridic, le-a plătit și s-a ales cu … absolut nimic, firma austriacă încasând banii și lăsând contractul Colterm-ului neonorat.

În 16.03.2021, Primarul Fritz cerea votul consilierilor locali, pe un proiect aterizat, iar, în ultimul moment, pe lista suplimentară la ordinea de zi, referitor la achiziționarea de servicii juridice pentru securizarea patrimoniului Colterm. Printre altele, ne transmitea: “… noi considerăm că este nevoie de o echipă profesionistăpentru a ne ajuta în securizarea patrimoniului și să desfacă acest nod gordian al situației de la Colterm (…)”
Ulterior, la începutul lunii mai, Primăria, în cadrul procedurii de atribuire, cu vicele Lațcău în fruntea comisiei de selecție, a “selectat” din 6 oferte, pe cea mai scumpă, respectiv oferta firmei Șoșon și Asociații (Schonherr și Asociații SCA), pentru frumușica sumă de 1.060.500 lei.
” notează consilierul local Iliescu într-o postare pe Facebook.

Tocmai când firma contractată de PMT pentru servicii juridice trebuia să prezinte raportul, au început să apară problemele și tergiversările – acuză Roxana Iliescu.

”În data de 17.06.2021, în cadrul AGA Colterm, reprezentantul firmei Șoșon din București, prezintă verbal un pseudo raport intermediar, care în fapt, nici măcar pseudo raport intermediar nu-l putem numi, ci așa, o înșiruire de informații legate de Colterm, deja cunoscute de noi toți… nici urmă de vreo soluție juridică la vreuna din problemele acute ale societății!
Niciun document scris, doar promisiunea unui Raport final viitor, pe care ar urma să-l transmită consilierilor, conform contractului, până în data de 25.06.2021.

Vicele Lațcău, preciza în cadrul aceleiași AGA, faptul că va convoca o nouă ședință într-o săptămână pentru discutarea mai multor puncte retrase atunci de pe ordinea de zi (inclusiv documentația privind eșalonarea datoriilor Colterm la ANAF), dar și pentru prezentarea Raportului minune al firmei de avocați.
Ședința nu a mai fost convocată. Așa, ca să vă faceți o idee, s-a mai ținut AGA Colterm abia în data de 05.10.2021, pentru când au avut mare interes să-și numească oamenii în CA Colterm (numiți evident cu dispoziție clară de a introduce cererea de intrare in insolvență, că alt rost nu au avut…)

Ca să înțelegeți cum stau băieții ăștia la capitolul “TRANSPARENȚĂ” și cam cât de mare este bătaia de joc a primarului Fritz și a vicelui Lațcău privitor la enigmaticul Raport al firmei Șoșon si Asociații și AGA Colterm:

  • În 30 iunie 2021 am atras atenția public că NU a mai fost convocată AGA în contextul în care erau mai multe subiecte importante de discutat, referitoare la activitatea societății- degeaba;
  • În data de 3 august atrag atenția public asupra faptului că încă NU am primit Raportul avocaților ce trebuia finalizat până în 25 iunie- degeaba;
  • În data de 10 august, în cadrul emisiunii Drumul Bun, moderator Nadia Iucu, Tele Europa Nova, menționez că nu am primit Raportul și solicit încă o dată, să ne fie transmis- degeaba;
  • În 12 august, printr-o postare publică pe fb, preluată și de presa locală, solicit iar Raportul- în van;
  • În 16 august, convoc AGA Colterm pentru data de 24 august, având pe ordinea de zi, printre altele, la punctul 7, comunicarea/ prezentarea Raportului-convocarea mea a fost total ignorată;
  • În data de 8 septembrie, cu ocazia unei convocări AGA eșuate, care avea pe ordinea de zi disperarea numirilor în CA Colterm, revin asupra convocării formulate de mine în august, cu referire la punctele de pe ordinea de zi pe care le-am considerat importante, inclusiv comunicarea Raportului- zero reacție;
  • În data de 21 septembrie, la a doua convocare AGA Colterm eșuată pentru că nu s-au înțeles pe împărțirea ciolanului, pentru că nu au avut cvorum pentru Plen, nu au mai ținut nici ședința AGA, negăsind important să dezbatem și altceva legat de Colterm decât funcțiile în CA – ocazie cu care iar fac referire la importanța acordarii unui vot si dezbaterii asupra problemelor importante ale Colterm, făcând referire inclusiv la enigmaticul Raport, degeaba;” însiruie consilierul local problemele apărute atunci când, în calitate de membru AGA Colterm și consilier local în Timișoara a încercat să vadă raportul oferit de societatea de avocați austriacă.

Dar povestea are și o parte interesantă, consilierul local Roxana Iliescu, de profesie avocăt, spunând că va merge în instanță în cazul în care nu va primi în 10 zile raportul pe care trebuia să îl aibe deja din luna mai, o parte din contractul cu firma de avocați din Austria fiind plătită de PMT.

„Haideți, că o spun pe ultima : 04.11.2021, Plen de îndată, pentru a nu știu câta oară întreb inclusiv de Raport, în contextul invocării de către vicele Lațcău a unei Hotărâri AGA fictive cu privire la transferul cu titlu gratuit al patrimoniului Colterm… rezultatul, ZERO răspuns și încheierea subită a ședinței de către președintele Negrișanu.
În ciuda bătăii de joc de care au dat dovadă pe acest subiect ( nu c-ar fi singurul…), încerc altfel.

Astăzi, 15.11.2021, voi înregistra la PMT o Cerere prin care solicit:
1) Contractul aferent serviciilor juridice prestate de Schonherr si Asociatii SCA;
2) Transmiterea Raportului întocmit de Schonherr si Asociatii SCA, care trebuia comunicat consilierilor până la data de 25 iunie 2021;
3) Transmiterea tuturor facturilor fiscale emise de avocați, inclusiv a “rapoartelor de lucru” în baza cărora au facturat;
4) Suma exactă achitată de PMT până în prezent.

Conform legii ( art 218 alin. (1) și (2) coroborat cu art. 226 alin. (1) din OUG 57/2019), trebuie să primesc răspuns în cel mult 10 zile. În caz contrar, mă voi adresa instanței.” încheie Roxana Iliescu postarea pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.