Administrație locală Roxana Iliescu despre problema Colterm: „Atât primarul Fritz, cât și vicele Lațcău...

Roxana Iliescu despre problema Colterm: „Atât primarul Fritz, cât și vicele Lațcău au avut treburi mai importante”

Una din cele mai vehemente voci din Consiliul Local Timișoara, atunci când vine vorba de Colterm și problemele interminabile ale companiei locale de termoficare este Roxana Iliescu, consiliera Pro România. Aceasta a ieșit azi cu o nouă declarație în care arată indiferența manifestată de administrația Fritz în vara, în privința soartei Colterm și resurselor energetice ale companiei.

Când timișorenii spun că îngheață în case, noteză Roxana Iliescu într-o postare pe Facebook, și copiii lor dârdâie de frig în clase, primarul spune că “Timișoara nu se va putea proteja împotriva acestei furtuni perfecte în economia globala”

Încă din august am cerut convocarea AGA la Colterm cu puncte pe ordinea de zi care vizau pregătirile de iarnă, spune domnișoara Iliescu. Punctul 4 pe ordinea de zi era un “Raport privind stadiul pregătirilor pentru sezonul de încălzire 2021-2022/strategia CA-ului în vederea furnizării apei calde și a căldurii pe timp de iarnă/ stadiu achiziție materie primă, program de funcționare” spune consilierul local cu studii juridice, Roxana Iliescu.

„Atât primarul Fritz, cât și vicele Lațcău au avut treburi mai importante… ba chiar, ne vorbeau de marele “ajutor” pe care-l vom primi de la Banca Mondială. Și ca ridicolul situației să meargă până la capăt, iată ce declara primarul Fritz în 24 august:
Tocmai de aceea facem ce nu s-a făcut în anii trecuți, noi ne pregătim pentru această iarnă să nu mai ardem cărbune tocmai pentru că folosim prețul acestor certificate care probabil se va dubla. Colterm va funcționa preponderent pe gaz și nu va mai cădea în această capcană că este ieftin cărbunele pentru că nu este tocmai din cauza certificatelor de fapt sunt o sursă de energie foarte scumpă

Nu îl anunțase nimeni pe primar, unul din marii specialiști de la Banca Mondială, din rândul avocaților pe care i-a angajat, oricine, că subzistă obligația de a cumpăra Certificate CO2 și în cazul în care Colterm va funcționa preponderent pe gaz, este adevărat, într-un număr mai mic. Și mai mult decât atât, nimeni nu-l anunțase pe primar că prețul gazelor naturale a atins maximul istoric din ultima sută de ani!

Eu i-am transmis informațiile astea încă din august, fiind și unul din motivele pentru care am convocat AGA la Colterm, dar se pare că demersurile mele s-au oprit într-un zid! Un zid al autosuficienței, aroganței și lipsei de interes pentru problemele arzătoare ale timișorenilor!

Așa se face că, în loc de condiții decente de asigurare a apei calde și a căldurii în case, școli și spitale, avem parte de lamentări pe facebook… bani pentru achitarea gazului doar în vise și mai mult decât atât, zero cărbune în depozite!” încheie Roxana Iliescu.

Notă: Primarul Dominic Fritz a anunțat acum câteva minute că Timișoara nu va putea trece peste iarnă fără sprijin guvernamental, deoarece suma pe care ar trebui să o plătească este prea mare. Nu se știe încă la ce preț va furniza Colterm energia, dar este sigură scumpirea prețurilor de anul trecut.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.