În data de 3 septembrie 2021, Aquatim a semnat contractul „Proiectare și execu-ție stație de epurare Lovrin”, din cadrul „Proiectului regional de dezvoltare a infras-tructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020”(cod SMIS 2014+ 125651), parte a Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM).
Contractul de lucrări „Proiectare și execuție stație de epurare Lovrin”, în valoare de 23.363.962,14 lei fără TVA, a fost semnat cu firma Construcții Erbașu S.A. și are ca durată de execuție 24 de luni, urmate de 60 de luni perioada de garanție. 
Contractul presupune construcția unei stații de epurare cu o capacitate de 6405 L.E.,  cu treaptă mecanică și biologică avansată, incluzând atât eliminarea încărcării organice cât și a compușilor cu azot și fosfor. De asemenea, se va construi o unitate de uscare solară a nămolului provenit din Stația de Epurarea Apelor Uzate Lovrin și din sta-țiile de epurare învecinate - Sânnicolau Mare și Cenad. Capacitatea instalației va fi de 1850 t/an. Nămolul va fi uscat de la un conținut de 25 % substanță uscată la minim 55 %, cu o medie anuală de minim 70%. 
Stația de epurare și unitatea de uscare solară vor fi complet automatizate. De asemenea, va fi furnizată o unitate de deshidratare mecanică a nămolului (centrifugă) pentru deshidratarea nămolului din celelalte stații de epurare care vor fi construite în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare.
„Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020” are o valoare totală de 180 milioane de euro, din care 135,6 milioane de euro fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană, 30,4 milioane euro de la bugetul de stat, 3,2 milioane de la bugetul local și 10,8 milioane euro co-finanțare Aquatim.   Obiectivul este dezvoltarea unor sisteme durabile de alimentare cu apă și apă uzată în Timișoara și în 81 localități din județul Timiș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.