După starea de urgență instituită în luna martie și încheiată la jumătatea lunii mai, cel de-al treilea trimestru al anului în curs a fost caracterizat de revenirea la o oarecare normalitate – chiar dacă o serie de măsuri menite să limiteze răspândirea Covid-19 au rămas în vigoare, în cadrul general al stării de alertă. În acest context, prețurile solicitate pentru proprietățile rezidențiale din România – apartamente, dar și case, au tins să se stabilizeze în perioada iulie-septembrie.

„Datele centralizate indică faptul că prețurile solicitate pentru proprietățile rezidențiale din România (apartamente și case) s-au stabilizat în perioada iulie-septembrie, consemnând o creștere ușoară, de 0,3%, față de trimestrul anterior. În mod similar, prețurile de tranzacționare ale locuințelor au cunoscut un avans de doar 0,1% în al doilea trimestru, conform Institutului Național de Statistică. Prețurile cerute pentru proprietățile rezidențiale din România au fost cu 4,6% mai mari în al treilea trimestru față de anul trecut, în scădere de la 7,6% trimestrul anterior, iar prețurile tranzacțiilor au crescut cu 6,6%, comparativ cu 8,1% în al doilea trimestru. Creșterea medie anuală a prețurilor locuințelor în UE a fost de 4,7%”, spune Dorel Niță, Head of Data & Research Imobiliare.ro pentru profit.ro.

Prețurile locuințelor în Timișoara s-au diminuat ușor scăzând cu -0,5%, până la 1.270 de euro pe metru pătrat în 2020. La începutul toamnei, oferta de apartamente făcute după anul 2000 din piață era, comparativ cu luna ianuarie, mai mică în Timișoara în timp ce oferta de vânzare de apartamente vechi (făcute înainte de anul 2.000) a cunoscut o ușoară creștere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.