ontinental este unul dintre inițiatorii și participanții programului de reimplementare a sistemul de învățământ profesional (după model german) în sistemul de învățământ românesc. Peste 400 de elevi au absolvit sau se află în anii de studiu din 2012, de la reintroducerea sistemului profesional, și până în prezent.

“Susținerea educației din România reprezintă o prioritate pentru Continental. Compania și-a luat angajamentul de a contribui la dezvoltarea, la nivel național, a acestei forme de învățământ. Am inițiat și ne-am implicat încă de la început în proiectul de educație profesională pentru că am observat că tânăra generație a identificat oportunitățile pe care acest sistem le oferă și își dorește să facă parte din ceva concret, își dorește să clădească ceva durabil. Sistemul profesional dual de învățământ generează valoare adugată, creează oportunități pentru economie să atragă investiții noi din partea companiilor și stimulează crearea de noi locuri de muncă pe plan național care asigură o productivitate ridicată a muncii. Iar Continental îi ajută pe tineri să devină specialiștii de mâine”, a spus Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România.

Continental a luat parte la reintroducerea sistemului dual de școală profesională la Colegiul Energetic Regele Ferdinand I din Timișoara încă din 2012, de la reînființarea claselor cu acest profil. Compania a sprijinit și Liceul Tehnologic „Simion Bărnuțiu“, din Carei, s-a implicat în dezvoltarea Școlii Profesionale Germane Kronstadt din Brașov și susține învățământul profesional dual și în Sibiu unde, prin colaborarea cu Colegiul Tehnic „Independența”, a creat patru clase – una în 2018, două în 2019 și una in 2020, elevii acestora urmând a-și desfășura practica în cadrul locației.

Elevii Colegiului Energetic Regele Ferdinand I din Timișoara

Sediile Continental din Timișoara susțin cursurile Colegiului Energetic Regele Ferdinand I din Timișoara unde, în total, peste 200 de elevi urmează cursurile învățământului profesional. Pentru anul școlar 2020-2021, trei noi clase au fost formate pentru specializările „Electrician”, „Electromecanică” și „Operator mașini cu comandă numerică (CNC)”.

Elevii acestor clase vor deprinde abilitățile practice care îi vor ajuta să își aducă o contribuție semnificativă în dezvoltarea industriei automotive, în unitățile de producție sau în centrele de cercetare și dezvoltare. Mentori desemnați vor supraveghea progresul elevilor în cadrul stagiilor de practică în cadrul companiilor.

Urmarea cursurilor învățământului dual presupune o serie de beneficii pentru elevi: bursă lunară din partea statului și din partea companiei, bursă de merit care se acordă în funcție de rezultatele școlare și implicarea în activitățile practice, mâncare și cazare gratuită pentru elevi în căminul Liceului Energetic “Regele Ferdinand I” din Timișoara, precum și un precontract de angajare Continental oferit imediat după afișarea rezultatelor.

Articolul precedentLocuințe pentru șefii de promoție ai facultăților din Timișoara
Articolul următorAflă la ce secție de votare poți vota în 27 septembrie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.