Romania anului 2024 este Romania care apartine in totalitate Europei, iar dezvoltarea ei implica si investitii in infrastructura destinata invatamantului rural din tara, si cu precadere din Timis, judet aflat in fruntea tarii ca nivel de trai si venituri. Iar comuna Sanmihaiu Roman, aflata in periurbanul Timisoarei tine cu succes pasul cu celalalte localitati din tara, oferind, prin investitii si modernizare, un sistem educational modern, competent si competitiv, locuitorilor sai.

Astfel, in Utvin, localitate care apartine UAT Sanmihaiu Roman, investitiile in modernizare sunt pe ultimii metri, scoala gimnaziala cu clasele I-VIII beneficiind de sustinerea Primariei Sanmihaiu Roman in planul de extindere a cladirii vechi, de reabilitare a celei existente deja dar si de dotare cu echipamentele necesare functionarii la nivel optim al scolii – de la mobilier la grupurile sanitare. Nici sportul, o componenta esentiala a dezvoltarii copiilor nu a fost uitat, in Utvin la scoala mentionata ridicandu-se un teren de sport multifunctional.

Primarul localitatii, edilul Viorel Marcuti explica : „În centrul preocupărilor noastre au fost întotdeauna copii și tinerii comunei Sânmihaiu Român, cărora am urmărit să le asigurăm condiții cât mai optime posibile, de educare și recreere. Am vizat modernizarea structurilor școlare, construirea de clădiri noi, extinderea clădirilor existente, realizarea de terenuri de sport, diverse dotări, realizarea de spații de recreere și parcuri.

Unul din proiectele în derulare, la Școala cu clasele I-VIII din localitatea Utvin, prevede reabilitarea și modernizarea clădirii vechi, extinderea, dotarea cu cele necesare și construirea unui teren multifuncțional de sport.

La finalizarea lucrărilor, care sunt în derulare, Școala Utvin va avea 9 clase de studiu, o sală de sport, grupuri sanitare noi, complet refăcute, spații generoase comune, teren multifuncțional și o fațadă nouă” explica Viorel Marcuti noua investitie in Utvin.

Intreaga investitie urmeaza a fi data in folosinta in toamna, la inceperea noului an scolar in localitatea Utvin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.