Rusia devine a patra țară din lume cu peste un milion de oameni infectați cu virusul Covid-19, aceasta este precedată de Statele Unite ale Americii, Brazilia și India, fiecare din țările menționate mai sus având peste trei milioane de cazuri confirmate de Covid-19.

În prezent Rusia are 1.000.048 de cazuri de infectare de persoane cu noul coronavirus, dintre care aproape 5.000 de cazuri noi doar astăzi. Deși numărul de infectați este mare numărul de persoanelor decedate este destul de mic comparat cu alte state din Europa și din lume: 17.299 decedați.

Peste 80% din persoanele infectate sunt deja vindecate, numărul cazurilor active de persoane infectate cu covid-19 din Rusia este de 167.000, dintre care 2.300 de cetățeni ruși sunt în stare critică în spitale.

Rusia a testat până în acest prezent peste 20% din populație, efectuând aproape 37 de milioane de teste la o populație de 145.945.183 de oameni. Mortalitatea cauzată de Covid-19 în rândul populației din Rusia este de 119 cazuri la fiecare milion de locuitor. Recent, Rusia a anunțat crearea unui vaccin împotriva noului coronavirus, vaccin care a trecut de testele clinice și începând de luna trecută este administrat treptat diverselor categorii de oameni din țară, începând cu medicii, personalul medical și cel din învățământ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.