Modelul perfect al ființei umane originare era o simfonie a frumuseții și a echilibrului, pentru că se afla în perfectă armonie cu Gaia. Această expoziție manifest este despre tragedia Planetei Pământ, exprimată cu disperare prin al său incomplet. Lanțurile care o înrobesc și o schingiuiesc sunt toxicul nostru ca societate, produs de slăbiciuni, excese și inconștiență, din incompletul nostru. Mesajul Gaiei inter mundi este o rugăciune pentru salvarea umanității și a frumosului care încă mai trăiește firav în noi. Este un cântec suspinat pe vântul unei schimbări iremediabile : schimbarea este acum!

TIMIȘOARA 3.09.2020

Vă invităm să descoperiți expoziția manifest ‘Gaia Inter Divinum et Incompletum / Oscar Iustin”, un eveniment multi-cultural cu variate surprize artistice, deschisă publicului pe perioada 3 – 14 septembrie 2020. Vernisajul are loc în data de 3 septembrie 2020, începând cu orele 18:30, în exterior, în fața sălii expoziționale,  la Centrul Multifuncțional Bastion, Str. Hector, nr.4, cu respectarea normelor de prevenție COVID19 actuale.

Veți admira 24 de opere de fotografie artistică, pe pânză,  în stil simbolistic reinterpretat, centrat pe ființa umană raportată la Gaia și la elementele primordiale ale naturii. Veți descoperi un artist fotograf care se joacă cu elementele primordiale ale naturii în arta sa pentru a exprima drama Gaiei : Mama Pământ are grijă de noi, dar noi nu o răsplătim cu aceeași monedă. Oscar Iustin se joacă în egală măsură și cu compoziția, realizând un manifest al naturii de la ipostaza sa originară, întreagă, completă, până la ipostaza sa actuală, incompletă.

SIBIU 3.08.2020

Expoziția a fost lansată inițial la Sibiu în 3 august 2020 și este un pasaj de ștafetă simbolică a titlului de Capitală Culturală Europeană Sibiu 2007 către Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021-2023, pasaj realizat de către doamna Primar Astrid Fodor, care a rezumat expoziția ca fiind una “curajoasă”. 

Mihai Hurezeanu, curatorul expoziției de lansare de la Sibiu, a delectat audiența cu un eseu intitulat ”GAIA INTER DIVINUM ET INCOMPLETUM sau Privirea languroasă în vremuri de restriște! Cronica unei expoziții anunțate”, publicat în revista antropologică The Tribune. Invitatul special a fost EFIAP Radu Stănese, renumit artist pentru interpretarea nudurilor fotografice și creația sa de artă vizuală contemporană, premiată internațional.

Pentru a face puntea de legătură, sibianul Mihai Hurezeanu va curatoria și expoziția de la Timișoara, alături de Marcel Tolcea și Petronela Solovastru. Evenimentul va fi moderat de Ruxandra Adam, iar invitații speciali de la Timișoara sunt Anca și Daniel Jenei, care ne vor delecta cu alte surprize.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.